Obrenovac, 31.05.2020

ŽIVOT IZ SNOVA I REČI LJUBAVI (VIDEO)


Izvor: N1/Hina,Lokalne novine | Obrenovac, 29.05.2019.
Velika romansa slavnog muzičara stigla na veliko platno

Foto:GettyImages/Paul Butterfield
Odnos slavnog kantautora Leonarda Koena i njegove muze Marijan Ihlen, koja je bila glavno Koenovo nadahnuće za hitove "So Long, Marianne" i "Bird on a Wire", prikazan je u dokumentarnom filmu "Marianne & Leonard: Words Of Love", za koji je objavljen trejler.

Poetični video-zapis započinje vešću o Marijaninoj smrti u julu 2016. godine, posle čega sledi čitanje jednog dela Koenovog ljubavnog pisma: "Najdraža Marijan, ja sam tek malo iza tebe..., a dovoljno blizu da te uzmem za ruku”.

Koen je preminuo nepuna četiri meseca kasnije, 7. novembra iste godine. Dokumentarac je nedavno premijerno izveden na festivalu Sandens, a govori o susretu Koena i Marijan 1960. godine na grčkom ostrvu Hidra, dok je Koen još gradio svoju umetničku karijeru.

Par je neko vreme živeo "životom iz snova" u kreativnoj, boemskoj zajednici, pre nego što Koen, kasnih šezdesetih postaje zvezda u Sjedinjenim Državama.

Tada i njihov odnos postaje sve složeniji. Režiju filma potpisuje Nik Brumfild, a dokumentarac će u bioskopima početi da se prikazuje 5. jula.

U dokumentarcu se koriste dosad neviđeni Brumfildovi snimci i deo materijala koji je snimio reditelj dokumentaraca D.A. Penebejker.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE