Obrenovac, 22.05.2019

ŠEST DANA JUNA


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 30.06.2018.
Festival posvećen ljubavnom filmu u 'Vladi Divljanu'

Foto:Promo
Filmski festival „6 dana juna“ posvećen filmovima o ljubavi počeo je juče i trajaće do 5. jula u Centru za kuluturu „Vlada Divljan“.

Manifestaciju je sinoć otvorio film po kojem je Festival dobio ime - "Šest dana juna" Dinka Tucakovića iz 1985. godine sa Nebojšom Krstićem, Almom Pricom, Danilom Lazoviće, Goricom Popović, Irfanom Mensurom i Oliverom Marković

Film slika život mladih u malom bosanskom mestu krajem šezdesetih godina. Metalostrugar (igra ga Nebojša Krstić) je dobio poziv za vojsku. Odlazi za šest dana. Sa drugovima provodi te dane kao i obično: posao, plaža, fudbal, uveče kafana. Tog leta unjegovo mesto dolaze njegovi vršnjaci, studenti u velegradu. Dva se društva svakodnevno sreću, ali ne komuniciraju. U studentskoj grupi je i lepa devojka, koju metalostrugar ćutke gleda, nemajući hrabrosti da joj priđe. I kad se najzad odluči, čini to nespretno. Umesto u vojsku, tog jutra on će pobeći uneizvesnost.

"Festival nosi ime filma za koji je upravo Vlada Divljan osamdesetih godina komponovao muziku a režirao ga je Dinko Tucaković. Ovaj festival je tako i svojevrsna posveta ovoj dvojici umetnika. Tokom šest dana festivala biće prikazano 14 domaćih i stranih filmova iz različitih perioda koje vezuje zajednička ljubavna temtaika. Filmovi o ljubavi su najbolji izvbor za tople letnje dane. A odlazak u bioskop idealan izlazak za one koji bi da izbegnu fudbasku grpoznicu koja trenutno vlada. Dobro došli u CK 'Vlada Divljan'. Čeka vas '6 dana juna", kaže reditelj Darko Bajić organizator manifestacije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE