Obrenovac, 25.04.2019

Pet ostvarenja iz Srbije na filmskom festivalu u Kranju


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 31.07.2018.
Biće prikazani 'Ederlezi Rising', 'Ko to tamo peva', 'Klopka', 'Rekvijem za gospođu J.' i 'Druga strana svega'

Foto:Promo
Čak pet filmova srpske kinematografije biće prikazani narednih dana u okviru programa 3. Međunarodnog filmskog festivala u Kranjskoj gori. koji je počeo 26. jula, najavili su iz Filsmkog centra Srbije.

Osim srpskog filma "Ederlezi Rising" scenariste Dimitrija Vojnova i reditelja Lazara Bodrože, koji će biti prikazan 1. avgusta u okviru takmičarskog festivalskog programa, srpski filmovi biće prikazivani i u okviru zasebne programske celine nazvane "Fokus na Srbiju".

U okviru tog segmenta festivala biće priređene projekcije filmova "Ko to tamo peva" Slobodana Šijana, "Klopka" Srđana Golubovića i "Rekvijem za gospođu J." Bojana Vuletića, kao film "Druga strana svega", autorke Mile Turajlić.

Nakon te projekcije uslediće i razgovor sa autorkom ovog zapaženog dokumentarnog ostvarenja.

Osim toga, Mila Turajlić je ove godine članica žirija koji će odlučivati o najboljima u dokumentarnom delu programa, dok je u žiriju za igrani film Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Srbija i Slovenija sreću se i u slučaju srpskog filma "Ederlezi Rising" iz takmičarskog dela programa, budući da u tom filmu, pored Stoje, igraju slovenački glumci, Sebastijan Kavaca i Maruša Majer.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE