Obrenovac, 22.08.2019

'KOSKAR' JE U NJIHOVIM RUKAMA


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 31.10.2018.
'NEPUTOVANJA' proglašen za najbolji film na 12. Festivalu srpskog filma fantastike

Foto:Promo
Svečanom ceremonijom dodele nagrade „Koskar“ i projekcijom najboljih ostvarenja u Studentskom kulturnom centru završen je 12. Festival srpskog filma fantastike.

Nagradu „Koskar“ za najbolji film dobilo je animirano ostvarenje „Neputovanja“ Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg, koje je žiri nagradio i za najbolji scenario.

Specijalno priznanje žirija dodeljeno je Milančetu Markoviću za film „Strašno mesto“, a nagrada za najbolje vizuelne efekte pripala je filmu „Poslednji zapis Leonida Šejke“ Zlatka Stojilovića.

Za najbolji regionalni film proglašeno je ostvarenje „Kutija“ Dušana Kastelića iz Slovenije, a u istoj kategoriji žiri je dodelio još jedno specijalno priznanje filmu „Poslednji izazov“ Božidara Trkulje iz Hrvatske.

„Koskara“ za najbolji strani film poneo je „RIP“ Kajea Kasasa iz Španije, a specijalno priznanje žirija dodeljeno je filmu „Mamon“ Alehandra Damjanija iz Urugvaja.

Najbolji film po izboru publike je „Ne vidiš da vidiš“ Alekse Mirosaljevića.

O najboljim ostvarenjima na ovogodišnjem Festivalu srpskog filma fantastike odlučivao je žiri u sastavu: Kristijan Milić (Hrvatska), Bojan Vuk Kosovčević (Srbija) i Saša Radojević (Srbija).

Organizatori ovogodišnjeg FSFF-a dodelili su i nagradu za specijalni doprinos horor žanru koja je pripala francuskom glumcu Ali Safiju. On se publici u Beogradu predstavio sa filmovima „Point Zero“ i „Incoming“, ali i podelio svoje bogato iskustvo na velikom platnu kako u Evropi, tako i u Americi.

U okviru FSFF-a održan je i konkurs „Svetlosne instalacije“, na kome je nagradu poneo umetnik Paolo Gentilini za projekat „Luminar“.

Dvanaesti Festival srpskog filma fantastike održan je od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru, a glavni gosti bili su glumac, kaskader i reditelj Ala Safi i italijanski rediteljski dvojac Marko Ristori i Luka Boni koji su se predstavili sa filmom „Kuća zla“ (House of Evil).

FSFF je najstarija filmska manifestacija u regionu posvećena isključivo žanru naučne fantastike i horora. Pored godišnjih izdanja u Beogradu, festival se nalazi na stalnoj turneji, tako da će publika u pojedinim mestima u Srbiji i regionu imati priliku da pogleda dostignuća u oblasti žanra novije produkcije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE