Obrenovac, 31.05.2020

NEOBIČAN SPOJ


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2019.
BELEF najavio ovogodišnji program

Foto:Dado Đilas
Beogradski letnji festival - 28. Belef - održaće se ove godine od 21. juna do 7. jula, a na njemu će se predstaviti dvadesetak kulturnih programa, među kojima su, prema odluci organizatora Cebefa, umetničkog odbora i pod pokroviteljstvom Skupštine Grada, doajen glumišta Rade Šerbedžija i jedan od najpoznatijih jutjubera Baka Prase.

Iako bi možda neki pomislili da ne postoji manifestacija koja bi spojila ove dve ličnosti iz pre svega različitih žanrova umetnosti, direktor Damir Handanović, sekretar za kulturu Ivan Karl i umetnički direktor Aleksandar Ilić smatraju da je to moguće.

"Belef vraćamo na velika vrata na Kalemegdan i modernizujemo ga" - kaže Handanović, dok Karl ističe da je festival uvek fino balansirao žanrove i da je uvek bio prilagođen različitim ciljnim grupama i dodao:

"Grad Beograd i Sekretarijat za kulturu izdvojio je 15 miliona dinara, dok je Ministarstvo kulture dalo 500.000 dinara".

Aleksandar Ilić ukazao je na ovogodišnji slogan "Doleti" i njime pozvao sve da "dolete u Beograd na leto" i uživaju u bogatom programu Belefa.

"Pre svega, mi se trudimo da imamo obzira prema različitim interesovanjima Beograđana, zato ove godine ponosno najavljujemo da će se na otvaranju nakon tri decenije ponovo na sceni kod nas pojaviti veliki Rade Šerbedžija, koji će zaigrati u komadu "Antigona - 2.000 godina kasnije" u režiji Lenke Udovički. Takođe, prvog dana biće organizovana izložba fotografa iz Irske Kristijana Antolovića, a posetioci će tokom festivala uživati i u pozorišnim predstavama, mjuziklima, plesnim performansima, vajarskim radionicama, koncertima poput Marka Hatlaka sa Vlatkom Stefanovskim ili Mostar sevdah rijuniona. Kako je za nas starije užitak Rade Šerbedžija, tako smo i za mlade doveli jutjubera Baka Praseta, koji će održati muzičko-scenski performans. Trudili smo se da zadovoljimo sve ukuse", kazao je Ilić.

O klasičnom delu programa govorila je Jasmina Trumbetaš, predsednica odbora festivala, najavljujući koncert Bečkog simfoijskog salon orkestra iz Beča, Kvin simfoni šou i violinistu Iliju Marinkovića...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE