Obrenovac, 07.07.2020

NIKOLA PEJAKOVIĆ KOLJA NAJBOLJI GLUMAC U BERLINU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 02.06.2019.
Nagrada za ulogu u filmu 'Meso' na Festivalu filmova jugoistočne Evrope

Foto:Milena Đorđević
Glumac Nikola Pejaković Kolja, scenarista i jedan od glavnih glumaca serije i filma "Meso", proglašen je za najboljeg glumca 4. Festivala filmova jugoistočne Evrope (SEEFF) koji je od 23. do 26. maja održan u Berlinu.

Žiri sastavljen od mladih umetnika, reditelja i scenarista odlučio je da u kategoriji „Najbolji glumac“ nagradu dodeli upravo Nikoli Kolji Pejakoviću, ističući kako je njegova uloga ostavila snažan utisak na njih, a da je film urezao „duboke tragove i u njihovo meso“.

- Njegova gluma zapravo odskače od sveukupne tame kojom film odiše i zaslepljuje nas svojom lakoćom, ali i kombinacijom smirenosti i napetosti. Utisak, koji je ostavila Nikolina veština da ovaj kompleksni lik oživi, mora biti poštovan, i zato smo odlučili da ga nagradimo titulom najboljeg glumca - navedeno je u odluci žirija koji čine Hanis Bagašov, Gledis Bica, Elizabet Korn i Maria Vitanova.

Film „Meso“ već dugo osvaja međunarodnu publiku na brojnim festivalima u Evropi, SAD i Kanadi, a scenarista Nikola Pejaković ističe da, iako nije reč o prvoj nagradi za ovo ostvarenje, uvek je dobro iznova shvatiti kako se rad naših umetnika ceni i van granica Balkana.

- Filmski projekat "Meso" zaista živi svoj festivalski život, i nakon brojnih nagrada uvek me obraduju ovakva priznanja. Iako je ovog puta reč o kategoriji za najboljeg glumca, zasluge pripadaju celoj ekipi. Verujem da će publika pozitivno reagovati i na nastavak naše priče, koju donosimo kroz seriju "Kosti: Drugi deo banjalučke trilogije" - rekao je Pejaković.

Serija "Kosti", koja se trenutno snima, nastavlja priču o Banjaluci, a kao i "Meso" potpisuje je reditelj Saša Hajduković, scenario Nikola Pejaković, produkciju Brankica Janković, uz direktore fotografija Sašu Petkovića i Dragana Radetića.

Podsetimo na prošlogodišnjem Festivalu filmova jugoistočne Evrope (SEEFF) nagradu za najbolju glumicu odnela je Gorica Popović za ulogu u ostvarenju "Kozje uši" Marka Kostića.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE