Obrenovac, 13.07.2020

STIŽU NAM STARA MUDROST I TRADICIJA SKANDINAVIJE


Izvor: Headliner.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 02.07.2019.
Wardruna donosi magični zvuk severa u Beograd

Foto:Ester Segarra
Norveški sastav Wardruna dolazi prvi put u Srbiju gde će 7. maja 2020. godine održati koncert u Sava Centru.

Bend Wardruna je poznat po tome što održavaju ograničen broj koncerata svake godine, tako da fanovi  treba na vreme da obezbede ulaznice za njihov nastup u Beogradu.

Tim povodom konferencija za medije, uz koktel, biće održana danas od 14:00 časova u UK Stari grad (bivši „Parobrod“), uz podršku Skandinavskog kutka i ambasade Norveške.

Samo danas zainteresovani će biti u mogućnosti da kupe ulaznice za prva četiri reda, koje je bend namenio najvećim fanovima i koje se neće naći u slobodnoj prodaji.

Tvorac grupe koja postoji od 2002. godine je multiinstrumentalista Einar Selvik, a presudna je bila njegova velika želja da da novi glas staroj mudrosti i tradiciji Skandinavije.

Koristeći antičke nordijske instrumente i poetske strukture na savremeni način, Wardruna spaja naučno sa pop-kulturnim i dolazi do publike širom sveta bez žanrovskih ograničenja.

Sastav Wardruna je do sada objavio četiri albuma, gde prva tri – “Runaljod – gap var Ginnunga” (2009), “Runaljod – Yggdrasil” (2013) i “Runaljod – Ragnarok” (2016) čine “Runaljod” trilogiju u kojoj se muzički interpretiraju stari runski tekstovi sa Severa.

Godine 2018, objavili su akustični album “Skald”, koji istražuje tradicije skandinavskih pesnika i pripovedača.

Einar Selvik i Wardruna su takođe znatno doprineli saundreku TV serije “Vikinzi” (History Channel), a Einar je čak i glumio u nekoliko epizoda.

Pored Selvika, postavu benda trenutno čine: Lindy Fay Hella (vokal, flauta), Arne Sandvoll (prateći vokal, udaraljke), HC Dalgaard (prateći vokal, udaraljke, bubnjevi), Eilif Gundersen (horna, flauta) i John Stenersen, koji svira drevni instrument moraharpu.

Ulaznice za koncert u Sava Centru (u prodaji je samo parter) po ceni od 2.900, 3.200, 3.590 i 3.900 dinara možete da  nabavite na svim prodajnim mestima Ticket Visiona kao i online na www.tickets.rs.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE