Obrenovac, 09.07.2020

SADI SE DRVEĆE U ČAST GLUMAČKIH LEGENDI


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 04.08.2019.
Milena Dravić, Voja Mirić, Marko Nikolić, Predrag Ejdus i Pavle Vuisić dobiće svoja stabla

Foto:Printscreen
Jubilarni 10. Dani Danila Bate Stojkovića održavaju se od 10. do 12. avgusta u Vrnjačkoj Banji, u čast velikana srpskog glumišta.

Ove godine Batine dane otvoriće naš akademik, dramski pisac, scenarista, reditelj i pozorišni radnik Dušan Kovačević, a svojim prisustvom ovaj događaj uveličaće Ljiljana Dragutinović, Milan Caci Mihailović, Ljiljana Stjepanović, Elizabeta Đorevska, Ljiljana Dragutinović, Milan Kalinić, kao i muzičari Vlada i Bajka. Ovom prilikom nagrada Zlatnik s likom Bate Stojkovića biće uručena njegovoj supruzi Olgi.

Na otvaranju će biti otvorena i izložba "Glumački portreti", dok će na trgu biti parkiran autobus replika iz filma "Ko to tamo peva", a biće i izvedena predstava "Dva mirisa ruže".

Na Batin rođendan 11. avgusta biće izvedena pozorišna predstava "Profesionalac" i zasađena stabla posvećena preminulim velikanima srpskog glumišta - Mileni Dravić, Voji Miriću, Marku Nikoliću, Predragu Ejdusu iPavlu Vuisiću.

Poslednjeg dana čitaće se poezija Milana Gajića, Bati u čast - "Idila se u snu snila", održaće se projekcija dokumentarnog filma "Bata u Banji za sva vremena" Biljane Bosnić, a svečano će zatvoriti predstava "Tetka od milion dolara" pozorišta iz Aleksinca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE