Obrenovac, 09.07.2020

O UMETNIČKOM PRISTUPU I DOSADAŠNJIM OSTVARENJIMA


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 04.09.2019.
Javno predavanje Marine Abramović 28. septembra u Beogradu

Foto:GettyImages/Daniel Zuchnik
U sklopu izložbe "Čistač", Marina Abramović će 28. septembra održati javno predavanje ispred Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, sa početkom u 18 sati, objavili su organizatori.

Besplatne ulaznice za ovaj umetnički događaj, kako je saopšteno, mogu se od ove nedelje preuzeti na blagajni Muzeja savremene umetnosti svakog dana od 10.00 do 18.00, osim utorkom, a deliće se do 25. septembra.

Omogućeno je i onlajn preuzimanje ulaznica, a predavanju će zbog ograničenog broja mesta moći da prisustvuju samo oni koji na vreme preuzmu svoje ulaznice. Jedna osoba može preuzeti najviše dve ulaznice.

Na predavanju Marina Abramović će sa publikom podeliti svoje bogato iskustvo, govoriti o svom umetničkom pristupu i dosadašnjim ostvarenjima.

U saopštenju se podseća i da će velika retrospektivna izložba "Čistač" biti otvorena 21. septembra u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, a trajaće do 20. januara 2020. godine.

Izložba hronološki prati sve faze kompleksne pedesetogodišnje karijere Marine Abramović - od ranih slikarskih i konceptualnih radova, preko solo performansa i zajedničkog rada sa Ulajem, do kultnih radova iz samostalne karijere Abramovićeve.

Kroz ovu retrospektivu, koja ima pre svega edukativni karakter, publika će moći da pogleda više od 120 radova (slike, crteži, objekti, fotografije, audio i video radovi, filmovi, scenografije, reperformansi i arhivska građa), antologijska dela umetnosti performansa (serija Ritam, Lips of Thomas, Relacioni radovi, Prelazak preko noćnog mora), kao i dela koja su obeležila njen recentni opus (Balkanski barok, Sedam lakih komada, Umetnik je prisutan).

Izložbu "Čistač" organizuje Muzej savremene umetnosti u Beogradu, uz podršku Vlade Srbije, dok je producent Moderni muzej (Stokholm), u saradnji sa Luizijana muzejom moderne umetnosti (Humlebek) i Bundeskunsthale (Bon).

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE