Obrenovac, 13.07.2020

'SAN LETNJE NOĆI' U OKTOBRU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 06.07.2019.
U novoj predstavi Narodnog pozorišta glumiće samo žene

Foto:narodnopozoriste.rs
Jedna od najpoznatijih i omiljenih komedija Vilijama Šekspira "San letnje noći", u režiji Кokana Mladenovića, premijerno će biti izvedena 6. oktobra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a u novoj postavci nastupaće isključivo glumice.

U podeli je 16 glumica, a to su Radmila Živković, Lidija Pletl, Aleksandra Nikolić, Dušanka Stojanović Glid, Ivana Žigon, Marija Vicković, Danijela Ugrenović, Vanja Ejdus, Vanja Milačić, Milena Đorđević, Ivana Šćepanović, Bojana Bambić, Jovana Belović, Sanja Marković, Isidora Simijonović i Nina Nešković.

Dramaturzi su Dimitrije Кokanov i Željko Hubač, kostimografkinja je Bojana Nikitović, scenografkinja Marija Кalabić, kompozitorka Irena Popović, dok će za scenski pokret biti zadužena Andrea Кulešević.

Poznati Šekspirov komad "San letnje noći" na jesen će otvoriti novu sezonu. Komedija će se posle više od dve decenije ponovo vratiti na repertoar Narodnog pozorišta, što će, inače, biti šesta dramska postavka “Sna letnje noći” na sceni Nacionalnog teatra.

Prethodne premijere su održane 04.04.1910. (režija Milorad Gavrilović), 26.03.1912. (Sava Todorović), 25.06.1920. (Aleksandar Vereščagin), 11.09.1931. (Jurij LJvovič Rakitin) i 26.09.1997.godine (Nikita Milivojević).

Na sceni Narodnog pozorišta, u adaptaciji Lučijana Joneskua, u režiji i koreografiji Mihaela Atanasiu, bila je postavljena i baletska predstava “San letnje noći”, a premijera je održana 10. decembra 1987. godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE