Obrenovac, 09.07.2020

KONCERT SEĆANJA NA MILANA I MAGI


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 07.09.2019.
Rođendan, smrt i 25 godina od zadnjeg nastupa EKV-a u Beogradu

Foto:Promo
EKV tribute projekat "Deca iz vode" održaće koncert sećanja na Milana i Magi i obeležiti 25 godina od poslednjeg beogradskog koncerta EKV-a 19. septembra u 22.30h u bašti KST-a.

Koncert koji je grupa Ekatarina Velika odsvirala na leto 1994. godine u rasprodatoj bašti KST-a bio je ujedno i njihov poslednji beogradski koncert. Od tada je prošlo 25 godina a sećanje na njega i Margitu Stefanović Magi koja je uz Milana Mladenovića bila jedini član grupe od početka do kraja i dalje živi u srcima poklonika njihove muzike.

Udruženje "Deca iz vode", koje okuplja kreativne osobe i poštovaoce dela Milana i Magi, čuva sećanje na njih i reafirmiše stvaralaštvo grupe EKV putem projekcije spotova, filmova, fotografija i koncertnog izvođenja njihovih pesama.

Ljubitelji muzike EKV-a će se ovog puta okupiti 19. septembra u bašti KST-a na tribute koncertu "Sećanje na Milana i Magi". Pored godišnjice Milanovog rođenja (21. septembra 1958) i godišnjice Margitine smrti (18. septembra 2002.) ovom prilikom biće obeležena i 25. godišnjica njihovog poslednjeg beogradskog koncerta, na istom mestu gde je i održan.

- Veliko nam je zadovoljstvo i čast što će se kao specijalni gost pojaviti i Boško Stanojević Bole, poslednji basista EKV-a koji je svirao na tom koncertu. On će najpre evocirati uspomene na Milana i Magi, kao i na taj koncert, a kasnije i svirati zajedno sa nama. Bole je danas basista grupe Kanda, Kodža i Nebojša, a pored toga drži časove gitare u KST-u - kažu "Deca iz vode".

Pre koncerta na velikom video bimu biće prikazani spotovi i fotografije koje su uradili članovi udruženja "Deca iz vode" a posetioci će čuti i kraće intervjue sa gostima. Pored repertora koji obuhvata sve najveće hitove i najbolje pesme EKV-a sa svih albuma, specijal ovog koncerta biće i nekoliko pesama koje će biti odsvirane akustično, baš kao što su nekad Milan i Magi radili na EKV unplugged nastupima. Po završetku koncerta DJ Matinee i Vule nastavljaju manifestaciju uz žurku do 4h.

Ulaznice su u pretprodaji po promo ceni od 400 dinara u Felix shop-u (TC Sremska), Yugovinyl store-u (Cetinjska 15) i KST-u.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE