Obrenovac, 15.07.2020

SAMIT NESVRSTANIH


Izvor: Headliner.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 08.09.2019.
Festival skejtborda i umetnosti od 12. do 15. septembra u Beogradu

Foto:Promo
Prvi Festival Samit Nesvrstanih održaće se od 12. do 15. septembra u Beogradu. Tokom četiri dana festivala prestonica će mnogim skejtborderima biti centralno mesto na Balkanu, a “najbolje daske” će ujedinjeno voziti ulicama grada.

Samit Nesvrstanih je pre dve godine nastao kao ulično skejt takmičenje, a prerastao je u četvorodnevni festival obogaćen izlagačkim radom, filmskim projekcijama, muzičkim programom kao i DIY i video – foto radionicama.

Ovo je jedinstveni festival multimedijalnog sadržaja koji okuplja najbolje skejtere, umetnike i brojne goste iz Evrope i sveta.

Program će trajati od jutarnjih do kasnih večernjih časova na različitim lokacijama u gradu: Kvaka 22, Dom omladine Beograda, Dorćol Platz, klubovi Dim i Drugstore.

Svakodnevne radionice koje će počinjati u podne vodiće Tomaš Šantl i Raul Žgomba (foto-video radionica) i Boldrider crew (DIY).

Večernji program biće multimedijalnog karaktera (izložbe, projekcije, muzički program) i održavaće se na više gradskih lokacija (Izlagači: Soy Panday, Glen Fox; Filmovi: “Ye Olde Destruction”, “Indian Express”; Bendovi: Sveta Pseta, Ne tamo).

Centralni događaj festivala biće skejt takmičenje koje će se održati 14. septembra. Takmičari će voziti  kroz grad sa fokusom na dve lokacije – Trg Slavija i Savski kej (kod Zappa barke).

Ideja koja objedinjuje sva četiri dana Samita Nesvrstanih je da se prenese znanje, iskustvo i ljubav iz svakog segmenta skejt kulture proleterima kojima je skejt svakodnevnica, ali i da se skejt subkultura predstavi publici koja je susreće prvi put.

Samit nesvrstanih  vožnjom  ulicama i trgovima Beograda vraća skejtbordingu njegov inicijalni urbani stil, a slavljenjem lepote uspešnog trika umesto individualnog pobednika vraćamo se prvobitnom sportskom duhu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE