Obrenovac, 04.07.2020

TINDERSTICKS STIŽE U BEOGRAD


Izvor: Headliner.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 11.09.2019.
Poznati britanski alternativni bend 8. maja u Kombank dvorani

Foto:Richard Dumas,Suzanne Osborne
Britanski alternativni bend Tindersticks održaće koncert 8. maja 2020. godine u beogradskoj Kombank dvorani u okviru evropske turneje na kojoj će promovisati predstojeći album.

Posle deset studijskih albuma i osam sa muzikom za filmove priznate rediteljke Kler Denis, Tindersticks nastavlja da pomera granice istražujući teksture i emocije u svojoj muzici, a fanove 15. novembra očekuje objavljivanje njihovog 11. studijskog izdanja pod nazivom “No Treasure But Hope”.

Bend je beogradski koncert najavio sa nekoliko drugih datuma evropske turneje, a sa novog albuma objavio je najavni singl “The Amputees”.

Tindersticks su nastali u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača Stjuartu Ej Stejplsu, Dejvidu Bolteru i Nilu Frejzeru pridružili su se i osvežili bend u poznim dvehiljaditim godinama Den Mekina i Erl Harvin Džunior.

Bend redovno nastupa u koncertnim dvoranama Evrope, često sarađuje sa gostujućim muzičarima i pevačima i snima sa umetnicima kakvi su Lhasa de Sela, Mary Margaret O’Hara, Isabela Roselini ili Robert Patinson.

Njihova muzika se koristi u raznim umetničkim instalacijama, modnim revijama, brojnim filmovima i tv produkcijama. Na svom muzičkom putovanju Tindersticks su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti, i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere.

– Oduvek sam voleo mračnije komedije i ogoljenije vrste filmova u kojima pronađeš nešto zabavno u stvarima koje zapravo nisu zabavne. Mislim da se o tome radi u Tindersticks muzici. Mnogi su nam ljudi rekli da smo mi neka vrsta benda jada, ali mislim da je nama zabavno da stvaramo taj jad – rekao je jednom Bolter.

Ulaznice za beogradski koncert Tindersticksa biće u prodaji od 13. septembra na blagajni Kombank dvorane i na svim prodajnim mestima Ticket Visiona.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE