Obrenovac, 04.07.2020

SLAVIĆE SE DOBRA, STARA VREMENA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 17.09.2019.
'Novi fosili' stižu u Beograd

Foto:Thinkstock/Ilustracija
Proslavljajući 50 godina zajedništva grupa "Novi fosili" na velikoj regionalnoj turneji pod nazivom "Za dobra stara vremena" nastupiće 15. novembra u beogradskom Sava centru.

Kao što njihov veliki hit kaže, slaviće se dobra, stara vremena, a slavlju će prisustvovati sve generacije. Kao što ističu članovi benda - Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec, to će biti prava prilika za prisećanje i pominjanje svih koji nisu u mogućnosti da ovu godišnjicu slave s njima, ali i svih divnih trenutaka koji su obeležili 50 godina njihovog postojanja i rada.

"Set-lista još se dorađuje i verujem da će tako biti do poslednjeg časa. Nije lako staviti na set-listu 50 godina postojanja jedne grupe. S obzirom na jubilej, odlučili smo hronološki da prikažemo na filmu sve što se događalo od početaka do danas", najavila je Sanja Doležal.

Pevačica benda napominje da su pozvali i članove koji su bili sa njima na početku grupe.

"Nadamo se da će nam se neki od njih pridružiti i otpevati pesme iz tog razdoblja. Na primer, mnogi ne znaju da su Novi fosili kad su ih Slobodan Momčilović Moka i Marinko Colnago osnovali 1969. godine, bili samo muški bend", kaže Sanja Doležal i podseća da iz tog razdoblja mnogi znaju pesmu "Kad naš brod plovi", ali ne znaju da su je snimili i izveli baš Novi fosili.

Dodaje da su se šest godina kasnije bendu pridružili Đurđica Barlović, Vladimir Kočiš Zec i Rajko Dujmić.

"Pesme iz tog razdoblja izvodimo obavezno, a ovaj put ćemo izvesti i neke iz razdoblja kad su u bendu pevale Nataša Mirković i Jelena Fošner. Dakle, mnogo je ljudi stvaralo ovaj bend, svatko je ostavio dio sebe i dao svoj pečat grupi", kaže Sanja Doležal.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE