Obrenovac, 26.09.2021

PRIČE O KULTURNIM DOBRIMA BEOGRADA I KVIZOVI ZA NAJMLADJE


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 21.03.2020.
Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, u situaciji kada većina sugrađana treba da ostane u kućama, predlaže korisnicima društvenih mreža da se još bolje upoznaju sa kulturnim nasleđem prestonice

Foto:depositphotos, EnginKorkmaz


U tom smislu svakodnevna poseta sajta Zavoda http://beogradskonasledje.rs/, stranice na Fejsbuku (Facebook) i Instagramu, mogu biti veoma zanimljivi tokom trajanja vanrednog stanja. 

 Svakog ponedeljka, srede i petka, Zavod će da objavljuje kratke priče o beogradskim kulturnim dobrima. Ideja je da svi zajedno obnovimo ili dopunimo znanje o prestonici, a kroz istorijske fotografije koje prate tekstove da se podsetimo prošlih vremena, piše u saopštenju. 

 Posetioci društvenih mreža će se tako u narednom periodu upoznati sa Robnim magazinom, Genčićevom kućom, Kućom kralja Petra, Škarkinom vilom... 

 S obzirom na to da su deca kod kuće, Zavod preporučuje aplikaciju "Beograd znam da čuvam". 

 Ovo je prva aplikacija o nepokretnom kulturnom nasleđu na području Grada Beograda, u formi kviza, igrice koju je Zavod osmislio i namenio najmlađima, ali kojom mogu da se zabave i testiraju poznavanje baštine i stariji. 

 Kviz možete da preuzmete ovde.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE