Obrenovac, 19.05.2019

SVIRKE U GRADU


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 21.06.2018.
'Halftones' i 'Svemirko' promovišu nove albume

Foto:KC GRAD/PROMO
U Kulturnom centru Grad 23. juna i 30. juna dva domaća benda promovisaće svoja nova izdanja.

U subotu 23. nastupiće psihodelični, nojz, art rok sastav iz Beograda "Halftones" .

"Tamu i apsurd svakodnevice ovaj bend koristi i upotrebljava u svim slojevima svoje muzike i poezije. Oslanjaju se na new wave 80-ih čime oblikuju svoj energičan, a suptilan, razigran i jedinstveni izraz. Iza sebe imaju dva albuma i jedan EP. Sarađivali su sa izdavčkom kućom iz Berlina/Porta, a sada I sa domaćim izdavačem Ammonite records", kaže se u najavi njihovog nastupa.

Pre nešto više od mesec dana izašao je novi EP sastava "Halftones" pod nazivom "Brda sna", a prvi singl za koji su uradili i spot je "Radio Kabul", čiju režiju potpisuje Tamara Drakulić, za čiji su film "Vetar" uradili dve numere.

Sedam dana kasnije 30. juna u Gradskoj bašti bend "Svemirko" promovisaće svoj novi album "Tunguzija" sa kog su izbacili singl "Meni se ne svira".

"'Svemirko 'je sve što ste od jednog pop benda tražili i dobili. Savršeno uravnotežen spoj osećaja, veštine i kvaliteta. U jednom trenutku emo-macho, u drugom avangardan, a u trećem sasvim normalan, recept je koji njegove nastupe uživo čini nezaboravnima. Ova eklektična skupina predvođena Markom Vukom Vukovićem uz pomoć pratećeg sastava koji čine Antonijo Tali Bošnjak, Marin Toni Tandara, Branimir Brana Blažević i Bojan Bojko Bojkov, nameće se kao jedna od interesantnijih savremenih muzičkih pojava u regionu.  Na krilima debitantskog albuma 'Vanilija' Svemirko je za relativno kratko vreme pridobio naklonost publike kao i muzičke kritike. Upravo tamo gde se prvi završava, drugi po redu studijski album nastavlja od 15. maja 2018.  Drugi po redu studijski album donosi fantastične melodije i aranžmane, neshvaćenu živopisnu poeziju i lude ritmove savršenih zvučnih aroma koje prožimaju nove hitove", ističe se u najavi koncerta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE