Obrenovac, 16.07.2020

O MAČJEM NEBU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 23.06.2019.
Kultni mjuzikl 'Mačke' 28. juna na Čukarici potpuno besplatno

Foto:Promo
Mjuzikl “Mačke”, kultnog britanskog kompozitora Endrua Lojda Vebera, biće izveden na sceni Kulturnog centra Čukarica u petak, 28. juna u 20 časova.

Ovaj mjuzikl pripremili su studenti treće i četvrte godine Muzičke pedagogije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Adaptaciju matrice uradio je Radoslav Spasić, a pripremu, prepev, adaptaciju songova i režiju vanr.prof. Milena Petrović.

Mjuzikl “Mačke” govori o jednoj posebnoj noći u godini kada se mačke iz plemena Dželikl okupljaju na balu (na smetlištu) i jedna za drugom pričaju priče svom dobroćudnom i mudrom vođi, koji mora da odluči koja mačka će dobiti priliku da pređe na “drugu stranu”, da ode na “mačje nebo” (u Heaviside Layer) i vrati se, ponovo rođena, novom, boljem životu.

Vrhunac predstave je izvođenje numere “Memory” koju, prisećajući se prošlosti i radujući se budućnosti, peva odabrana mačka.

Mjuzikl, u kojem se pojavljuje 19 glavnih mačaka (likova) i 13 sporednih, prikazuje čudesan i šarolik svet plemena mačaka govoreći nam kroz njih, ustvari, o različitim ljudskim osobinama i životnim sudbinama.

Ulaz je slobodan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE