Obrenovac, 13.07.2020

KOLEGE ODAJU ČAST MIŠI JANKETIĆU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 24.06.2019.
Poslednje igranje 'Kad su cvetale tikve' u sezoni BDP

Foto:Promo
Uloga Ljube Vrapčeta u predstavi "Kad su cvetale tikve" zauvek je obeležila karijeru, pa i život, velikog, nedavno preminulog glumca Mihajla Miše Janketića.

Najpre je kao vrlo mlad odigrao lik ovog pravdoljubivog boksera sa Čubure, ali je ta postava zauvek ostala upamćena po zabrani i cenzuri zbog istinitog teksta Dragoslava Mihajlovića i surovosti režima u kome se živelo u posleratnoj Jugoslaviji.

U vrlo zrelim, gotovo poznim godinama, Miša Janketić na poziv reditelja Bobana Skerlića, prihvata da u novoj postavci u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP) sada igra Ljubu Vrapčeta koji se seća mladosti, grešaka, borbe za pravdu, vihora koji je učinio svakakve loše stvari.

Ova postavka predstave "Kad su cvetale tikve" u pozorištu na Krstu još od premijere 2014 god. svakoga meseca puni salu, a i danas se traži karta više. BDP i ansambl odlučili su da večeras od 20 sati poslednje igranje ove predstave u sezoni posvete nedavno preminulom kolegi i učitelju Miši Janketiću. 

On poslednjih meseci svoga života više više nije mogao da igra Ljubu Vrapčeta, ali ga je Branislav Lečić dostojno odmenio.

U ovoj velikoj predstavi glavnu ulogu, mladog Ljube Vrapčeta, tumači Miloš Biković.

Pored njega, deo brojnog ansambla čine  Danica Ristovski, Marko Živić, Drđan Dedić, Anja Alač, Slobodan Ninković, Petar Benčina, Nemanja Stamatović, Milan Čučilović, Ivan Tomić,  Ivana Dudić, Nataša Marković, Milica Zarić, Ivan Zarić, Rade Marković, Danijel Sič i dr. Reditelj je Boban Skerlić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE