Obrenovac, 19.06.2019

Spektakularni koncert Beogradske filharmonije na Ušću


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 26.06.2018.
Beogradska filharmonija održala je, drugi put zaredom, spektakularan koncert na otvorenom na prostoru između Palate Srbija i Ušća.

Foto:Tanjug/Dimitrije Goll
Više od 30.000 ljudi prisustvovalo je izvođenju audio-vizuelnog spektakla "HD Odiseja". U skoro sat i 40 minuta filharmoničari su svirali kompoziciju Džona Adamsa "Kratka vožnja u brzoj mašini" u segmentu "Zemlja". 

Segment "Zemlja" činila je Štrausova epska poema "Tako je govorio Zaratustra", a uz snimke NASA iz kosmosa, koji su emitovani na velikom video bimu, publika je slušila slavnu Dvoržakovu "Simfoniju iz novog sveta". 

Producent vizuelnog dela koncerta bio je Amerikanac Dankan Kop, koji je specijalno montirao snimke Zemlje i kosmosa, i prilagodio ih muzičkoj podlozi.

Filharmoničare je ovacijama ispratila publika, u kojoj su bili i premijerka Srbije Ana Brnabić, ambasadori SAD i Nemačke, Kajl Skat i Aksel Ditman, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i drugi. 

Filharmonija će biti vaš spejs-šatl, koji će vas povesti u svemir, rekao je na početku publici dirigent Beogradske filharmonije Gabrijel Felc, koji je na kraju koncerta zakazao susret i za sledeću godinu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE