Obrenovac, 16.06.2019

SVET BEZ LJUDI


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 27.06.2018.
Deset predstava u glavnom programu 52. BITEFA

Foto:BITEF/PROMO
Pod sloganom “Svet bez ljudi” u Beogradu će se od 13. do 22. septembra održati 52. Bitef.

Kako je najvio umetnički direktor i selektor Ivan Medenica glavni program obuhvata 10 predstava iz Slovenije, Francuske, Srbije, Nemačke, Hrvatske, Estonije, Švajcarske, Izraela i Belgije.

"Tematsko problemska osovina odnosi se na pozorišno preispitivnje narastajućeg desnog populizma, ksenofobije, autoritarnosti... To pitanje nije nešto što je unapred bilo koncipirano. Ne, nametnulo se nakon odgledanog velikog broja predstava. U tom smislu slogan bi mogao glasiti i - svet bez pravih ljudi, odnosno svet neljudi. U drugom delu festivala nekoliko predstava su pozorišne instalacije bez živih izvođača na sceni", rekao je Medenica.

Festival počinje prologom, slovenačkom predstavom “Odilo. Zatamnjenje. Oratorij” , sledi otvaranje u Jugoslovenskom dramskom sa predstavom “Svita br. 3 Evropa” Žoris Lakosta, a na zatvaranju je “Rekvijem za L.” Alen Platela.

Skupština grada izdvojila je 26, 5 miliona za festival, Ministarstvo 14,5 a karte za sve sem poslednje predstave će biti u prodaji od 27 avgusta po ceni od 1.700 do 2.500 dinara. Do tada se elektronski mogu rezervisati. Za “Rekvijem za L.” karte su u prodaji od 2.jula i po sniženim cenama su do 12. avgusta (1.200 i 1.800 din).

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE