Obrenovac, 30.07.2021

'POČNIMO LJUBAV IZ POČETKA'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 27.06.2019.
Predstavljen repertoar 53. Bitefa

Foto:Festival.bitef.rs
Umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica najavio je u Skupštini Beograda 12 predstava koje će biti izvedene na Bitefu uz poruku da će ove godine festival dati društvu jednu optimističku poruku kroz odabir slogana koji glasi "Počnimo ljubav iz početka".

"Slogan 'Počnimo ljubav ispočetka', koji zvuči optimistički, jeste naziv šlagera koji je najpoznatiji u izvedbi Beti Đorđević, trudićemo se da to postignemo, da on bude 'ishodište' glavnog programa ovogodišnjeg Bitefa", kazao je Medenica.

On je rekao da će kroz pozorišne forme ovogodišnji Bitef pokušati da obnovi humanističke vrednosti na kojima bi trebalo društvo i zajednica da se zasnivaju, na "dodiru, podršci, solidarnosti, empatiji i ljubavi".

Medenica je istakao da Bitef nije regionalni ili evropski festival, već svetski.

Na festivalu će biti izvedene dve predstave iz Srbije, "Zašto je poludeo G. R?" u režiji Boba Jelčića, a u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta i komad po motivima francuskog dramaturga Molijera "Tartif" autora i reditelja Igora Vuka Torbice, a u izvedbi Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad.

Predstava "Beograd na daljnski" izvodiće se dva puta dnevno tokom trajanja festivala na lokacijama širom Beograda, uključujući i Novo groblje.

Na završnom takmičarskom danu, 26. septembra, biće izvedene dve predstave, "Retke ptice" francuskog teatra "Vuk za čoveka" i "Pozvani" belgijskog teatra "Ultima Veza".

Ovogodišnji Bitef pod nazivom "Počnimo ljubav iz početka" otvara se 17. septembra i trajaće do 26. septembra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE