Obrenovac, 19.06.2019

Posle ČOLE i BORE ČORBE i BAJAGA u mjuziklu


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 28.06.2018.
Pozorište na Terazijama priprema SPEKTAKL povodom 70. ROĐENDANA!

Foto:Espreso.rs
U Pozorištu na Terazijama počele su pripreme za veliku proslavu 70 godina pozorišta. Kako najavljuje direktor pozorišta Aleksandar Đaja, priprema se veliki domaći mjuzikl sa pesmama Momčila Bajagića Bajage.

- Kod nas postoje 3 najveća pop i rok pevača: Čola, Čorba i Bajaga. Čoli smo se odužili predstavom "Glavo luda". Bori Čorbi smo se odužili "Lutkom sa naslovne strane" pre dosta godina. I sada ćemo se Bajagi odužiti sa "Sa druge strane jastuka" - rekao je direktor pozorišta na Terazijama Aleksandar Đaja.

U mjuziklu će, uz Bajagine balade, biti reči o ljubavi, o mladima, sve će se odigravati u Beogradu,na Kalemegdanu, Dorćolu, i po svemu sudeći biće to jedna prava beogradska priča.

Bajaga će učestvovati u komadu delimično, a najveći doprinos njegov, biće u izboru songova i pesama.

- Bajaga ima četiri stotine registrovanih pesama, od čega su trista devedeset i sedan hitovi koje svi znamo da pevamo i prosto očekujemo da to bude sjajno- istakao je Đaja.

Od tema koje su trenutno aktuelne u Pozorištu na Terazijama, svakako je brodvejski mjuzikl "Inside Out", čije je premijera najavljena početkom sledeće sezone.

Mjuzikl će se na srpskom verovatno zvati "Totalni preokret", režira ga mlada Ana Grigorović, a prati sudbine šest žena koje se susreću na psihoterapiji. Njihove likove igraju: Mina Lazarević, Ivana Popović, Jelena Jovičić, Dušica Novaković, Suzana Lukić i Ivana Knežević.

Sezona 2017/2018 za Pozorište na Terazijama završila se u nedelju 17. juna, izvođenjem mjuzikla "Mamma mia".

Zvanično, završila se gostovanjem mjuzikla "Čikago" 22. juna u Crnoj Gori svečanim otvaranjem festivala " Purgatorije u Tivtu".

U okviru cele sezone, izvedeno je stotinu trideset i osam predstava, na domaćoj, i četiri gostovanja, a blizu šezdeset hiljada ljudi pozdravilo je glumce gromoglasnim aplauzima na izvedbama na Terazijama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE