Obrenovac, 14.07.2020

UDOMI UMETNOST


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 30.07.2019.
Stvaraoci iz Srbije i Hrvatske izmeniće Dorćol u septembru

Foto:Pixabay
Festival umetnosti na ulici "Rekonstrukcija" iz Beograda i platforma "F12" iz Karlovca pozivaju sve zainteresovane umetnike da doniraju svoje radove i uključe se u izložbeni koncept "Udomi umetnost - Free Art Display".

Ovaj autorski projekat platforme "F12" prvi put će se realizovati u Srbiji u okviru ovogodišnjeg izdanja Festivala umetnosti na ulici “Rekonstrukcija”, koji se održava u javnim prostorima Dorćola i u dvorištu Osnovne škole "Kralj Petar Prvi" od 6. do 8. septembra.

Platforma "F12" iz Karlovca godinama deluje u pravcu uključivanja umetnosti u svakodnevni život građana i građanki, bez barijera i posrednika.

Zainteresovani umetnici doniraju radove (crteže, grafike, printove, fotografije, poeziju, kratku prozu…) koji se kao deo postavki u javnom prostoru ostavljaju građanima i građankama na besplatno "udomljavanje".

Umetnici/ce se na konkurs mogu prijaviti putem mejla: festivalrekonstrukcija@gmail.com - za autore/ke iz Srbije i platformaf12@gmail.com - za autore/ke iz Hrvatske.

Prijava treba da sadrži: podatke o autoru (ime, prezime ili pseudonim umetnika), podatke o radu (fotografiju rada, ime rada, dimenzije, tehnika, godina nastanka - poetske i prozne radove slati u .doc formatu).

Poziv je otvoren do 20. avgusta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE