Obrenovac, 27.05.2020

OSTANI KOD KU─ćE UZ KULTURU


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 31.03.2020.
Duh je silniji od tela: misao je ja─Źa od sva─Źega. Ujedinimo srca na┼ía!

Foto:Depositphotos, hornet


Iako su ustanove i organizacije u oblasti kulture zatvorile svoja vrata za posetioce vode─çi ra─Źuna o zdravlju gra─Ĺana Srbije i po┼ítuju─çi mere Vlade uvedene zbog pandemije koronavirusa, kultura nije ostala nedostupna gra─Ĺanima. 

 Uz podr┼íku Ministarstva kulture i informisanja, brojnih ustanova kulture, civilnog sektora i umetnika, u prethodnih deset dana objavljeno je vi┼íe od 100 razli─Źitih sadr┼żaja u digitalnoj formi. 

 Pozori┼íne predstave, dokumentarni i igrani filmovi, koncerti, dostupni su preko kanala na Jutjubu. Virtuelne ture muzeja, arheolo┼íkih lokaliteta, spomenika kulture, dostupne su na jedan klik. 

 Knjige, ─Źasopisi i drugo ┼ítivo dostupno je na internet-prezentacijama biblioteka, arhiva i izdava─Źa. Uz to, deo sadr┼żaja dostupan je na jezicima nacionalnih manjina i stranim jezicima. 

 I u te┼íkom vremenu, punom neizvesnosti za ceo svet, sektor kulture pokazao je svoju vitalnost i prilagodljivost kori┼í─çenjem digitalne tehnologije koja je pokazala da je od velikog zna─Źaja za rad u kriznim dru┼ítvenim situacijama, pi┼íe u saop┼ítenju. 

 #OstaniKodKu─çe sa kulturom i sadr┼żajima koje mo┼żete na─çi na sajtu Ministarstva kulture i informisanja: www.kultura.gov.rs.

                 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE