Obrenovac, 14.04.2021

BOGAT PROGRAM TOKOM 20 DANA


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 07.10.2019.
Manifestacija 'Dani Amerikane' od 7. do 27. oktobra na više lokacija u Beogradu

Foto:Promo
Svečano otvaranje manifestacije "Dani Amerikane" biće održano danas u 18h u Sali "Makavejev" u Jugoslovenskoj kinoteci, u Uzun Mirkovoj 1 u Beogradu.

Na otvaranju će govoriti Timoti Stendart, savetnik za medije i kulturu Američke ambasade, dr Biljana Dojčinović, profesorka na katedri za opštu književnost, Igor Toholj, filmski autor i selektor, Mina Kebin i Janja Stjepanović, urednice u Laguni, i Tanja Vučković, PR Lagune.

U 19h sati će početi koktel, a u 20h će biti održana projekcija filma "Divljak" (The Wild One) iz 1953. godine, sa Marlonom Brandom u glavnoj ulozi.

Lagunina biblioteka "Amerikana" osnovana je krajem 2016. godine sa ciljem da upozna srpsku publiku sa klasicima 20. i 21. veka koji pružaju različite uvide u američko društvo, američku kulturu i njen uticaj na savremeni svet. U okviru te edicije objavljena je i knjiga "Legenda o samoubistvu" nagrađivanog američkog autora Dejvida Vana, koji će 26. oktobra biti gost na Sajmu knjiga. Susret sa piscem biće organizovan dan kasnije, 27. oktobra u Delfi Caféu. 

U toku "Dana Amerikane" na Filološkom fakultetu će niz predavanja biti posvećen savremenoj američkoj književnosti. U Jugoslovenskoj kinoteci biće prikazan ciklus "drumskog filma", ultimativnog američkog podžanra, u selekciji Igora Toholja. U Američkom kutku održaće se tribine o tri knjige iz ove edicije: "Američkom tabloidu" Džejmsa Elroja, "Američkom psihu" Breta Istona Elisa i o knjizi Džona Apdajka "Beži, Zeko, beži".

Laguna će sa Američkim kutkom nastaviti saradnju, pa će se tribine o ostalim knjigama iz biblioteke "Amerikana" održavati svake druge nedelje, u toku cele sledeće godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE