Obrenovac, 03.07.2020

POGORELIĆ OPET U BEOGRADU (VIDEO)


Izvor: Blic,Lokalne novine(JS) | Obrenovac, 22.06.2018.
Kolarac najavio velike koncertne događaje za narednu sezonu

Foto:M.Petrović/RAS Srbija
Četvrta sezona na Kolarcu pod nazivom “Tvoj svet muzike”, na programu od oktobra 2018. do aprila 2019, donosi sedam novih koncerata, među kojima će biti i još jedno gostovanje Ive Pogorelića u Beogradu.

Ova sezona je ambicioznija od prethodnih, najavila je Mirjana Mima Lazarević, urednica muzičkog programa Kolarca. Ona je naročito istakla gostovanja dva simfonijska i jednog kamernog orkestra.

- Kiparski nacionalni orkestar sa dirigentom Nensom Geogrom Bahmanom dovodi nam pijanistu Siprijana Kacarisa 11. oktobra koji će svirati Mendelsona i Betovena, dok će Ivo Pogorelić 7. novembra nastupiti sa Filharmonijom nacija, orkestrom sastavljenim od mladih muzičara koji u Beograd dolazi u okviru turneje podržane organizacijama za obeležavanje proslave 100 godina od završetka Prvog svetskog rata. Na programu će biti Orkestar br. 2 Rahmanjinova i "Šeherezada" Rimskog Korsakova. Treći je kamerni orkestar "Kremerata baltika" slavnog violiniste Gidona Kremera koji je na programu 4. aprila 2019 - istakla je Lazarevićeva.

Jedan deo sezone biće posvećen resitalima naših muzičara sa uspešnim karijerama u svetu. Stefan Milenković održaće 24. novembra svoj prvi resital u Beogradu još od 2001. u Beogradu, u pratnji pijaniste Rohana de Silve i svirati Bramsa, dok će drugi violonista, Roman Simović, gostovati 13. aprila uz klavirsku podršku Vadima Holodenka. Na njihovom repertoaru biće Šimanovski, Šubert, Isaji, Prokofjev i Sen Sans. Aleksandar Madžar i Aleksandar Meljnikov održaće klavirski duo, na starom i novom klaviru, sa delima Rahmanjinova 31. januara 2019.

- Moj favorit za ovu sezonu je najbolji usni harmonikaš, Antonio Serano. Na našoj Velikoj sceni još nismo imali koncert takve vrste. Serano je gostovao na beogradskom džez festivalu sa drugim projektom, ali 9. marta će održati jedinstven program gde će, uz pratnju pijanistkinje Konstance Lehner, predstaviti klasičan repertoar latinoameričkih kompozitora - poručila je Mima Lazarević.

U centru svih koncerata biće novi "stenvej" klavir koji je Kolarac nabavio za koncert Ive Pogorelića krajem prošle godine.
- Ponosni smo na taj instrument i klavir se, negde, nalazi u svakom od ovih programa - istakla je urednica muzičkog programa Kolarčeve zdaužbine koja ove godine proslavlja 140 godina od izgradnje.

Kompleti ulaznica za ceo ciklus već su u prodaji, u ograničenom broju, po ceni od 12.500 dinara, dok će pojedinačne ulaznice biti dostupne mesec dana pre održavanja svakog koncerta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE