Obrenovac, 28.05.2020

NIŠVIL OBELEŽAVA SVETSKI DAN DŽEZA U DVE DRŽAVE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 25.04.2019.
Džez festival Nišvil obeležiće 30. april - Svetski dan džeza u dve države i četiri grada, sa 10 koncerata

Foto:wangsong/Depositphoto.com
Koncerti će biti održani u Dimitrovgradu, Bujanovcu, Tirani i Nišu, a predstaviće se bendovi niške džez, bluz i vorld mjuzik scene.

Priključiće im se i domaći muzičari da bi se oficijelni program spontano pretvorio u džem sešn, što po tradiciji predstavlja poseban užitak za publiku, ali i za muzičare na bini.

U Tirani će gostovati niški etno-džez sastav "Džezoterija" u hotelu Ragner, u Domu kulture u Dimitrovgradu nastupiće bluz rok bend "Kolege", a u Domu kulture u Bujanovcu sviraće vorld mjuzik sastav "Irish Clovers".

U Nišu će biti održan matine koncert ispred Nišvil džez muzeja u Tvrđavi, gde će nastupiti bendovi "Nišville Youth Arkestra", "South Rail Mešengers" i "Sirius A Dis Arkestra".

Celovečernji program u Nišu biće i ovom prilikom održan u klubu "Feedback". Nosioci programa biće niški džez fjužn sastav "Stone Heads", a nastupiće i poznati uigrani dvojac DJ Master Flow iz Novog Sada i DJ Loptica iz Niša. Po tradiciji, predviđen je i džem sešn na kome će nastupiti niški renomirani muzičari.

Na sve programe povodom Svetskog dana džeza ulaz je besplatan. Poslednji dan aprila proglasio je UNESCO, na inicijativu Herbija Henkoka, Svetskim danom džeza i obeležava se od 2012. godine, uz obrazloženje da je u poslednjih 100 i više godina džez postao glas slobode i tolerancije u brojnim zemljama sveta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE