Obrenovac, 19.06.2019

OMAŽ VELIKOJ KOKO ŠANEL


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 27.06.2018.
Rada i Vjera igraju predstavu za samo 35 ljudi

Foto:Milan Tvrdišić
Nova predstava "Mala crna haljina", inspirisana slavnom kreatorkom Koko Šanel, premijerno će biti izvedena 30. juna i 1. jula u Domu "Jevrema Grujića".

Dve glumice - Rada Đuričin i Vjera Mujović, oživljavaju detinjstvo, ljubavi, borbu, čežnje i stremljenja kompleksne ličnosti kakva je bila Koko.

Lik Koko Šanel predstavljen je kao dvostruk: baš kao što je logo njenog brenda sastavljen od jednog pravilnog i jednog naopakog latiničnog slova C, koja se ukrštaju. Okosnicu ove drame predstavlja suočavanje čoveka sa samim sobom, s prošlošću, istinom i lažima, s onim što mislimo da je istina, suočavanje s beskrajnom usamljenošću i izgubljenom ljubavlju.

U vreme velikih svetskih previranja, ratova, revolucija, borbi za socijalnu jednakost, Koko Šanel je oslobodila ženu korseta, skratila haljine i visoke potpetice - da bi žena mogla da radi i odlučuje o svojoj sudbini. Ovo je komad i o usamljenosti i večnom traganju za ljubavlju.

О Koko Šanel se mnogo zna i o njoj napravljen niz filmova, predstava, baleta... Kod nas se do sada likom Koko Šanel nije bavio niko. Ekskluziva je da će na predstavama moći da bude prisutno samo 35 gledalaca koji će posle predstave uživati u ovom prostoru koji će dočarati ambijent pariskog hotela "Ric" s kraja 19. veka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE