Obrenovac, 23.10.2018

„Veliki talas“ pred Obrenovčanima


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.11.2017.
Na velikoj pozorišnoj sceni SKC-a i na oduševljenje obrenovačke publike održana je predstava „Veliki talas“, u izvođenju „Zvezdara teatra“

Foto:Printscreen
Priča o Dunji i Marku, dvoje mladih ljudi, koji se odlučuju na zajednički život, ali im na put staju negodovanje Dunjine bake i tetke, izmamila je Obrenovčanima osmeh na lice. Sjajna glumačka garnitura, koju čine Ljiljana Stjepanović, Lana Karaklajić, Pavle Pekić, Tanja Bošković, Rade Marković, Stevan Piale, iznela je komad koji govori o sveprisutnim temama.

„Tema je vrlo bliska. To je sukob generacija. Ja igram, naravno, najstariju generaciju. Vrlo duhovito napisano, ali uvek ima prostora da se nešto nadogradi ili doda na opšte oduševljenje publike. Ova predstava u svakom slučaju nadrasta onaj početak kada smo je postavili, a to je bilo davno, sada ćemo slaviti i 50. , jubilarnu predstavu,“ rekla je glumica Ljiljana Stjepanović.

„Pošto je u pitanju vodvilj, savremeni vodvilj, uvek ima mesta za još nešto što je divno. Najviše su uznapredovali mladi, mlada ekipa. Oni baš vredno rade, svaka ta njihova scena je zabavna i nama iza. Gledam svaku predstavu, što je retko. Znate, obično odemo u garderobu, ali ovo je jedan od onih komada koji se gleda i iza scene,“ kaže Tanja Bošković, koja je na sebi svojstven način, odigrala ulogu tetke.

Velika imena srpskog glumišta rado igraju komedije, ali kažu da publika odlično reaguje i na druge žanrove.

„Bojim se da je u ovom trenutku previše smešnog, podsmešljivog. Mislim da bi bilo dobro da se vratimo ozbiljnoj literaturi. Prosto imam puno sreće da igram i u komadima koji imaju taj fantastični literarni predložak. Ja sam prosto starinska glumica i volim dobru literaturu u pozorištu. No, to opet ne znači da treba da sklonimo bulevar,“ dodaje iskusno Tanja.

I Radojka iz popularne serije „Selo gori, a baba se češlja“ smatra da gledaoci prihvataju i suze i smeh.

„Našem narodu je očigledno milija komedija, jer im je dosta patnje i muka, pa više vole da se nasmeju. Ja volim i jedno i drugo. Volim da odigram i dramu, tragediju, komediju i mjuzikl. Verujte mi da, evo sad sam obnovila i svoju monodramu „Povratak kraljice Marije Karađorđević“, koji je isključivo dramska predstava, gde publika plače sa mnom, ali zaista fantastično prihvataju i taj žanr,“ ističe Ljiljana, a zatim dodaje da joj je Obrenovac posebno drag.

„Moram da kažem da mi je Obrenovac posebno drag, vidite da sam svakog meseca ovde. Evo i sledećeg meseca je zakazana jedna moja predstava iz Pozorišta na Terazijama, tako da se uvek radujem. Vi imate zaista fantastičnu publiku, koja prepozanje šta je dobro, zna da reaguje na glumce, zna da ih voli i mi tu ljubav, naravno, uzvraćamo,“ kaže Ljiljana Stjepanović.

Obrenovačku publiku uskoro očekuju još dva velika pozorišna komada. Bogata sezona iz nedelje u nedelju priređuje mnoštvo iznenađenja.

„U subotu, 25. novembra, predstava „Ko je ovde idiot“ sa Milanom Kalinićem u glavnoj ulozi i 15. decembra „Dva mirisa ruže“ i Ljilja Stjepanović. Zaista veliki spektakl, 40 ljudi na sceni, orkestar, hor, tako da, Obrenovčani ako znaju Pozorište na Terazijama i znaju kakve su im predstave, znaju šta mogu da očekuju. U budućnosti mogu da očekuju takođe velike predstave. U pregovorima smo sa više eminentnih pozorišta, sa više eminentnih nezavisnih produkcija,“ najavio je Vukašin Ljuština, pomoćnik direktora JP SKC „Obrenovac“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE