Obrenovac, 14.07.2020

Održan koncert plesnog studija 'L Dance'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.08.2019.
Talentovane balerine ulepšale program 'Obrenovačkog leta'

Foto:lokalnenovine.rs
Kulturna manifestacija "Obrenovačko leto" u petak je svojoj vernoj publici priredila veče puno koreografija koje su oduševile mnoge gradove u Srbiji, ali i van nje. Pod platanima Sportsko-kulturnog centra "Obrenovac" koncert su održale balerine "L Dance" studija.

"Iako je letnji raspust i vreme odmora, mi smo se okupili u priličnom broju. Pohvalila bih i decu i roditelje koji su možda sebi uskratili neki odlazak na kupanje, odmor, pa su došli ovde i vredno vežbali u sali, ne bi li ovde pokazali sebe u najboljem svetlu", rekla je Lidija Bukurović, umetnički rukovodilac "L Dance" studija.

Među brojnim nagradama na koje su izuzetno ponosne, obrenovačke balerine posebno izdvajaju onu koja dođe u vidu aplauza domaće publike.

"Naša publika je nama omiljena publika. Imamo nagrade, takmičenja, pehare, ali aplauz naše publike je najdragoceniji", kazala je Bukurović.

Na letnoj sceni SKC-a svoj talenat u koracima pokazale su balerine od 3 do 14 godina. Atmosferi je doprineo i nastup plesne grupe "Impuls", a iako različite, sve koreografije izazvale su isto oduševljenje publike.

Baletski studio "L Dance" iza sebe ima izuzetno uspešnu godinu. Nagrade su im doneli Prag, Beograd, Užice, Novi Sad, Sremska Mitrovica, a nakon održanog godišnjeg koncerta, za balerine je usledio i odlazak na festival u Toskani.

"Otišli smo prilično spremni, onako, što se kaže u top formi. Tako smo se i predstavili - 13 koreografija, 13 puta smo bili najbolji. Igrali su solisti, duo, male grupe, formacije u svim kategorijama, a imali smo i duo seniora, odnosno dve mame koje su se ugledale na svoje ćerke i fantastično odigrale svoju koreografiju", rekla je Lidija Bukurović.

Ništa manje uspešan nije bio ni koncert pod platanima. "L Dance" je svojoj publici pokazao koje su to koreografije ostavljale bez teksta žiri na brojnim takmičenjima. U nove pobede obrenovačke balerine kreću već od 16. septembra, kada očekuju da im se pridruže i novi članovi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE