Obrenovac, 25.08.2019

”Međunarodni susreti u Obrenovcu” od 11. do 14. avgusta


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.08.2018.
Ovogodišnja manifestacija će okupiti sedam domaćih i sedam inostranih folklornih ansambla...

Foto:lokalnenovine.rs
Festival narodnog stvaralaštva i folklorne tradicije ”Međunarodni susreti u Obrenovcu” održaće se ove godine po deveti put od 11. do 14. avgusta. Ovogodišnja manifestacija će okupiti sedam domaćih i sedam inostranih folklornih ansambla iz Rusije, Grčke, Kostarike, Crne Gore, Makedonije, Poljske i Italije.

Tokom trajanja festivala sva folklorna društva će imati nastupe na Gradskom trgu i defile kroz grad kako bi prikazali svoje nošnje i kulturnu baštinu zemlje iz koje dolaze. Za vreme festivala biće organizovan i etno bazar, izložba knjiga, izložba radova primenjene umetnosti, izložba meda i poljoprivrednih proizvoda.

Manifestacija počinje u subotu, 11. avgusta svečanim defileom koji će krenuti u 19.00 časova od ”C marketa”. U defileu će učestvovati sva domaća kulturno umetnička društva kao i svi gosti, a kretaće se Ulicom Vuka Karadžića, zatim Knez Mihailovom, Ulicom Miloša Obrenovića do Gradskog trga gde će program početi u 20.30 časova.

U okviru prve večeri festivala nastupiće kulturno umetnička društva iz Makedonije, Poljske, Italije kao i domaći COTK TENT.

U okviru druge večeri festivala nastupiće kulturno umetnička društva iz Kostarike, Crne Gore, Makedonije, Italije, kao i domaća društva, KUD ”Prva iskra” iz Bariča i KUD ”Stubline” iz Stublina.

Organizator i pokrovitelj manifestacije je Gradska opština Obrenovac.

Ulaz je slobodan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE