Obrenovac, 24.08.2019

Koncert Minje Subote


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.07.2018.
'Obrenovačko leto' 2018.

Foto:lokalnenovine.rs
Sećate li se ”Muzičkog tobogana” i nadmudrivanja Joce i Minje Subote, koji je bio zaštitno lice ove popularne emisije?

U nekim godinama iza nas nedeljno prepodne je bilo rezervisano za Minju Subotu i sve one muzičke igre kroz koje se moglo i dosta naučiti o muzici. Muzički tobogan je emisija uz koju su odrasle mnoge generacije.

Neki su imali tu sreću da i sami učestvuju u ”Muzičkom toboganu”. Pobednici bi, između ostalog, dobili veliku korpu najukusnijih slatkiša. Oni drugi bi, sedeći ispred svojih televizora, žestoko navijali za svoje favorite, baš kao da se i sami takmiče. Iako takve emisije danas ne postoje, uspomene na njih i njihove tvorce još su tu.

Minja Subota je kompozitor, autor tv-emisija, voditelj i čovek koga je uvek privlačio rad sa decom i koji je godinama sarađivao sa najopularnijim dečjim pesnicima Ljubivojem Ršumovićem, Dobricom Erićem, Perom Zupcem i mnogim drugim. Inspirisan njihovim stihovima, komponovao je i prve pesme za najmlađe, od kojih su danas mnoge deo dečije literature, a neke su ušle i u udžbenike.

U petak, 13. jula od 19.00 časova, ponovo na sceni pod platanima SKC-a, obrenovačku publiku će kroz svet muzike, poezije i igre provesti upravo Minja Subota, na veliku radost dece, i onih koji se i danas osećaju kao deca.

U slučaju vremenskih neprilika program se ne odlaže već se realizuje u pozorišnoj sali SKC – a.

Ulaz je besplatan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE