Obrenovac, 28.05.2020

Film 'Manu Munja' u Domu kulture (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 27.04.2019.
Zanimljiva lekcija o poštovanju različitosti

Foto:Promo
Manu odrasta uz ubeđenje da je galeb, kao njegovi roditelji Iv i Blanš, i brat Luka. Trudi se da pliva, lovi ribu i leti poput njih, ali sve ukazuje na to da i nije mnogo nadaren. Na prvom času letenja otkriva da je usvojen i da pripada retkoj vrsti ptica - čiope, koje nisu u dobrim odnosima sa galebovima.

Posle velikog šoka, Manu upoznaje svoje srodnike koji mogu da skakuću po vazduhu, baš kao i on. Tada saznaje da oni imaju i posebnu moć da predosete oluju. Manu leti sa njima i uživa. Hrabar je i odlučan da spasi jaja svoje vrste od pacova koji ih kradu.

Živeći sa galebovima, naučio je još neke veštine koje su mu sada dobrodošle. Nažalost, njegovog brata Luku jednog dana povredio je pacov, zbog čega je okrivljen Manu. On ne shvata neprijateljstvo između galebova i čiopa, i donosi odluku da zauvek ode, ali ubrzo počinje da tuguje za porodicom.

I baš tada, predosetiće da se sprema veliko nevreme, zbog čega će se vratiti da upozori galebove na opasnost. Oni mu, međutim, ne veruju i upadaju u oluju. Pred Manuom se u tom trenutku pojavljuje težak zadatak. Mora brzinom munje da ubedi drugare čiope da se pomire sa galebovima, kako bi ih spasli iz oluje i tako zajedno naučili lekciju o poštovanju različitosti.

Projekcije:

Petak, 10. maj i subota, 11. maj, u 18.00 časova

Cena ulaznice: 300 dinara

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE