Obrenovac, 16.07.2019

Koncert posvećen delima Mocarta održan u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.07.2018.
Veče posvećeno jednom od najuticajnijih kompozitora svih vremena, bilo je prava poslastica za ljubitelje klasične muzike...

Foto:lokalnenovine.rs
Kapitalna dela čuvenog Volfganga Amadeusa Mocarta pred Obrenovačkom publikom, izveli su članovi simfonijskog orkestra iz Kine, sa svojim solistima, i uz podršku muzičara iz Srbije. Orkestrom je dirigovao Quan Yuan iz Metropoliten opere iz Njujorka.

"Ovaj koncert programski spaja različite kulture. Moja prva poseta Srbiji bila je prošlog novembra, bio sam iznenadjen toplinom i gostoljubivošÄ‡u vašeg naroda. Tada sam nastupao na Kolarcu. Koncert u Obrenovcu posvećen je Volfgangu Amadeusu Mocartu. Nastupaju dva divna soprana, kao i jedan mladi pijanista. Na ovom koncertu saradjujemo sa mladim umetnicima iz Srbije. Volim ljude iz Srbije, veoma su svestrani i lako je raditi sa njima. Dosta sam naučio od vaših ljudi i ovo je bilo jedno divno iskustvo."-rekao je YuanOvaj koncert su pripremile Medjunarodna organizacija GIPAC i muzička, neprofitna asocijacija IPOC. Na pozorišnoj sceni SKC-a nastupili u operski pevači i vrhunski muzičari, medju kojima je i mlada pijanistička zvezda iz Pekinga Shixing Yu.

Saradnja SKC-a i IPOC-a ostvarena je pre nekoliko meseci, kada je i dogovoreno da ovi umetnici nastupe u okviru programa Obrenovačkog leta.

"Sam broj posetilaca ukazuje da je naša publika željna ove vrste muzike i opravdava tu želju organizacionog odbora, umetničkog saveta, komisije za kulturu, a samim tim i Veća koje je usvojilo ovo, da u naš program uvrstimo i džez i narodnu, pop i rok, a evo i ozbiljnu muziku i nadam se da će ovo biti samo početak neke naše buduće saradnje, kao i da ćemo u narednom periodu preko ove organizacije čuti naše mlade sugradjene koji mogu ravnopravno da se nose sa svim ovim mladim ljudima koji su došli iz raznih zemalja sveta."- rekao je član opštinskog Veća, Zoran Ćorlomanović.

Koncert je završen najpopularnijo Mocartovom simfonijom broj 40, a koja se zove još i velika G-mol simfonija.

U SKC-u se nadaju da ovo nije kraj saradnje sa muzičarima iz Kine i da će našoj publici i u narednom periodu moći da ponude još ovakvih kulturnih sadržaja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE