Obrenovac, 12.12.2018

Pozorišna predstava 'Dva mirisa ruže' pred Obrenovčanima (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.12.2017.
Ljiljana Stjepanović i Elizabeta Đorevska ponovo oduševile...

Foto:lokalnenovine.rs
Spojene sticajem okolnosti i nagnane na zajedničko delanje, nastoje da, spasavajući svog zajedničkog muškarca iz zatvora, dođu do novca za njegov put u slobodu. Kada nakon mnogih peripetija, svoj naum i sprovedu, shvate da taj muškarac (a koji je jednoj od njih muž, a drugoj ljubavnik) – takvu njihovu žrtvu možda i ne zaslužuje!

Prvakinje Pozorišta na Terazima, učinile su ovu pozorišnu magiju mogućom, a obrenovačkoj publici darovale ono što nam je danas svima tako užasno potrebno: zdrav, isceljujući smeh!

Nakon nekoliko meseci pauze, predstava "Dva mirisa ruže" ponovo je nasla put do publike, i to baš u Obrenovcu...

„Meni nije prvi put da sam u Obrenovcu, bila sam i ranijih godina. Ovde je sve mnogo lepo i sređeno, a publika je uvek bila divna i nadam se da se to nije promenilo. Nismo igrali nekoliko meseci, pa se može reći da čak imamo i neku tremu i možda se ne setimo teksta. Mada setićemo se, jer ako se ne setimo mi, seti se duša“, rekla je Elizabeta Đorevska.

Iako je u pitanju, u dramaturškom pogledu, “lagano” štivo, ili, kako bi se moglo kazati, “komad za opuštanje”, “Dva mirisa ruže” su svojim pitkim dijalogom i vrcavim humorom, oslikavaju dva ženska karaktera, a potpomognute muzikom “mariača” Orkestra Pozorišta na Terazijama.

„Evo, trajemo već 15 godina, a to je dovoljan razlog da poverujete da je bila divna saradnja i sa Betom i sa celim ansamblom. Svi obožavamo ovu predstavu i vrlo smo tužni što se skida, ali šta da se radi. Valjda su bili toliko diskretni da nisu hteli da kažu – Pobogu, ženo, imaš 66 godina i ne možeš da igraš majku dece od tri, pet i devet godina. Rekli da se ne prodaje kako bi trebalo, ali ja znam šta je pravi razlog i mislim da je to okej. Ova predstava trpi improvizaciju, jer smo tu nas dve, vrlo se dobro osećamo i kada kažem koliko dece imam i koliko dece imam, ja kažem – Počela sam da rađam sa 60. Mada, koliko sam čula u poslednje vreme, to je moderno, sa 50, 60, desi se...“ , rekla je Ljiljana Stjepanović.

Ljiljana, uvek drago vidjen gost našeg grada i publike, najavila je ponovni dolazak, a čime će nas to iznenaditi na „daskama koje život znače“ , videćemo...

 „Ja inače obožavam Obrenovac. Ovde sam svakog meseca, dosadila sam i pticama i ljudima, ali meni je prijatno i ja se divno osećam ovde. Poznajem vas sve i zaista se osećam kao kod kuće. Kad god uđem u ovu zgradu, obraduju se svi koji rade ovde, izljube me i zaista, kao da sam već vaš rod. I sledećeg meseca ću da vam dođem“, dodaje Ljiljana.

Pozorišna sezona u Obrenovcu ove godine i više nego uspešna. Nadamo se da će tako ostati i naredne, jer uslovi za to svakako postoje...

„Obrenovac je definitivno grad kulture i sporta i jedna smo od retkih ustanova u zemlji u kojoj može Pozorište na Terazijama da gostuje, zato što smo zaista opremljeni najmodernijom tehnikom, zato što je naša bina jedna od najvećih u Srbiji. Dakle, 600 kvadrata bine sa svom pratećom opremom, koje samo jedno ozbiljno pozorište može da ima. Mogu se pohvaliti time da sigurno imamo najkvalitetniju opremu u zemlji. Jednostavno, ova pozorišna sezona, po poseti i po predstavama koje smo imali, govori o tome da smo na pravom putu i da smo vratili pozorište u Obrenovac i da će naša ustanova u narednim godinama biti okosnica kulture, ne samo u Obrenovcu, nego u celom regionu“, rekao je Jegorović.

Prenosimo vam delić atmosfere ...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE