Obrenovac, 09.07.2020

Premijerno izvedena 'Čarobna mušmula'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.08.2019.
Obrenovački mališani kroz zabavu učili o zaštiti životne sredine

Foto:lokalnenovine.rs
Dečija predstava „Čarobna mušmula“ premijerno je odigrana u Arboretumu, pred velikim brojem obrenovačkih mališana. Glumci „Obrenovačkog pozorišta“ su kroz ovaj zanimljiv i komad prvenstveno edukativnog karaktera, objasnili najmlađima šta je reciklaža i koliko je važno da čuvamo životnu sredinu.

Predstava je rađena po tekstu i režiji “Frenka Duksa”, mališane su zabavljali glumci Ognjen Drenjanin i Peđa Damnjanović, u ulozi kao Prljavka i Brljivka, dok je Nataša Aksentijević, odnosno Mica čistunica, bila zadužena za čistoću i red u šumi. Uloga čika Miće šumara poverena je Nikoli Popoviću.

„Mislim da ovaj tekst, pored toga što je zaista duhovit, interaktivan i obiluje songovima i svim tim nekim stvarima koje su deci zanimljive, ujedno i edukuje, a to je naš cilj, da im približimo koliko je zaštita životne sredine bitna. Pozorište je interesantniji način da se neke informacije, koje njima na prvu loptu možda deluju suvoparno i nezanimljivo, približe, a onda oni shvate koliko su te informacije zapravo bitne“, rekao je glumac Ognjen Drenjanin.

Deca su i ovog puta potvrdila epitet najbolje i najiskrenije publike. Nisu krili oduševljenje zbog sadržaja koji su ih sačekali u prijatnom ambijentu Arboretuma, a sa zadovoljstvom su učestvovali i u eko kvizu.

Od septembra će se ova predstava, potpuno besplatno, igrati za sve obrenovačke predškolce i osnovce od prvog do četvrtog razreda. Na taj način će svi koji su propustili premijerno izvođenje moći da uživaju u zanimljivom tekstu, zabavnim pesmama i sjajnoj glumačkoj ekipi.

Komad pod nazivom „Čarobna mušmula“ je zajednički projekat Javnog preduzeća za zaštitu životne sredine i Javnog preduzeća Sportsko-kulturni centar „Obrenovac“. Ova predstava je izvedena u Arboretumu u okviru drugog Festivala solidarnosti, koji pored pomenuta dva preduzeća organizuje i Fondacija Ana i Vlade Divac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE