Obrenovac, 24.08.2019

Premijerno prikazan film obrenovačkih gimnazijalaca


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.05.2018.
Članovi prevodilačke sekcije nemačkog jezika predstavili kratko filmsko ostvarenje pod nazivom 'Fizičari'

Foto:lokalnenovine.rs
Učenici Gimnazije u Obrenovcu su još jednom svoju kreativnost i stečeno znanje iskoristili na najbolji mogući način. Naime, članovi prevodilačke sekcije nemačkog jezika snimili su kratak film „Fizičari“, po motivima istoimenog dela Fridriha Direnmata.

Prvi put su se u vodama „sedme umetnosti“ oprobali kroz film „Kralj vilovnjak“. Tada su Geteovim stihovima ukazali na nemačku mitologiju, ali i osećanja poput ljubavi, mržnje i straha.

„Fizičari“ šalju nešto drugačiju poruku. Učenici su se novim filmom osvrnuli na tenziju 20. veka, period Hladnog rata, kao i odgovornost koja je u rukama svih naučnika. Kako i sami kažu, na još jedan korak su se odlučili sa željom da ostave značajan trag u svojoj školi i inspirišu druge učenike da pristupe svojim idejama.

Gimnazijalci su naglasili da su svi projekti realizovani uz pomoć i podršku profesorke nemačkog Tatjane Dimitrijević, koja je, prema njihovim rečima, prenela znanje i motivisala ih da istraju u svim aktivnostima.

„Ja sam stvarno prezadovoljna. Retko je u našim školama da grupa učenika na taj način preuzme stvar u svoje ruke. Sve je zaista njihovo delo. Sve su osmislili, glumili su, režirali, montirali. Uživala sam. Vidim da je i publika bila oduševljena, da su reagovali na pojedine scene i smehom. To je bilo stvarno kratko, ali efektno, i kao jedan krajnji proizvod njihovog rada, fantastično“, rekla je profesorka nemačkog Tatjana Dimitrijević.

Uloge u filmu tumačili su učenici Anja Dmitrović, Teodora Petrović, Teodora Marković, Anđelija Ljubičić, Jovana Burdžić, Marko Burdžić, Vladimir Ješić i Uroš Petrović. Režija je bila poverena Marku Burdžiću i Teodori Marković, dok je za snimanje i montažu bio zadužen učenik Marko Mihailović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE