Obrenovac, 22.08.2019

Otvaranje izlo┼żbe 'Dodir kulture i tradicije'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.10.2018.
Ponedeljak 22. oktobar 2018. godine od 18 ─Źasova u Art galeriji Sportsko-kulturnog centra u Obrenovcu

Foto: Promo


´╗┐

 Sve─Źano otvaranje izlo┼żbe „Dodir kulture i tradicije“ u organizaciji Centra za nove ideje, bi─çe organizovano u ponedeljak 22. oktobra 2018. godine od 18 ─Źasova u Art galeriji Sportsko-kulturnog centra u Obrenovcu. Izlo┼żba ─çe biti otvorena do 26. oktobra 2018. godine.

Izlo┼żba je posebna i omogu─çava dodirivanje orginalnih skulptura, što nije uobi─Źajeno u galerijama. Time pribli┼żavamo umetnost slepim i slabovidim osobama, jer imaju jedinstvenu priliku da dodirom do┼żive umetni─Źko delo. Osim toga omogu─çi─çemo i percepciju narodnih nošnji putem dodira za slepe i slabovide sugra─Ĺane.

Izlo┼żba umetni─Źkih eksponata namenjena je svima, ali pre svega je traganje za na─Źinom da se pomogne slepima da do┼żive vizuelnu umetnost i da u njoj u┼żivaju. Osnovno na─Źelo sadr┼żano je u preporuci "pogledajte dodirom bez ustru─Źavanja“. Ova izlo┼żba treba da nam poka┼że da i slepi ljudi, uprkos svom nedostatku, mogu da do┼żivljavaju i putem taktilnog ─Źula spoznaju slike i vajarska dela.

Na izlo┼żbi ─çe biti predstavljena dela Ivana Meštrovi─ça, Miloša Šobaji─ça, Olje Ivanjicki, Lojze Dolinara, Tome Serafimovskog i još desetak priznatih umetnika iz regiona.


Izlo┼żba „Dodir kulture i tradicije“ realizovana je uz podršku Gradske opštine Obrenovac i grada Beograda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE