Obrenovac, 24.08.2019

Predstavljanje knjige 'Uvod u njivu' Radeta Tanasijevića


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.06.2018.
Priče su nastale negde na sredini, od kazivanja za decu, do obraćanja odraslima...

Foto:Promo
Večeras od 19.00 časova u Biblioteci Vlada Aksentijević biće predstavljeno novo izdanje ove institucije - zbirka priča Radeta Tanasijevića "Uvod u njivu".

O pričama autor kaže:

"Pisao sam ih za radio-emisiju "Dobro jutro, deco!" Namera je bila da o njivama govorim. Napomena urednika glasila je da priče ne smeju biti kraće od 1200, ni duže od 1700 znakova. Kako u toliki raspon smestiti njive; one najmanje, sirotinjske, rukama obrađene, do onih ogromnih njiva - poseda na čijim vratinama se ljudi dovikuju, ali se jedva mogu čuti. Otvorio sam veliku knjigu katastra i iz nje izabrao desetak njiva. Toliko ima i priča. Priče su nastale negde na sredini, od kazivanja za decu, do obraćanja odraslima. Tako ličim na kopača, koji na vrelom suncu stiže do sredine njive i već žedan razmišlja da li da se vrati na početak ili da okopa vrstu do kraja".

O knjizi govore:
Slavko Stamenić
Aleksandar Maksim Popović, urednik
Rade Tanasijević, autor

I, kao što oni koji njive vredno obrađuju, povazdan u nebo gledaju, procenjujući dal će kiša pasti, tako će i oni. Ali, knjiga će, svakako, predstavljena biti! Ako bude vedro – na letnjoj sceni; u slučaju kiše, u čitaonioci Biblioteke.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE