Obrenovac, 13.12.2018

Otvorena izložba „Naš mali muzej“


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.12.2017.
Učenici obrenovačkih osnovnih škola iz Krtinske, Grabovca i Zabrežja pripremili su izložbu predmeta koji na zanimljiv način opisuju njihova sela i neka prošla vremena

Foto:Printscreen
Osim istraživanja koje je bilo neophodno za ovakvu vrstu događaja, deca su imala prilike da nauče nešto novo o mestu u kom žive.

„Istraživanje nije trajalo dugo, možda zbog toga i nemamo veliki broj predmeta, ali su se oni više bazirali na to da prikupljaju priče iz svog mesta, o starosedeocima, starim porodicama, o svojim precima i poneki predmet su doneli“, rekla je Ivana Gavrić, autorka izložbe.

Osnovci su kroz stare računaljke, slike, preslice, pokazali koliko im je važno očuvanje nematerijalne i materijalne kulturne baštine, a svoj rad i trud će u narednim danima predstaviti i vršnjacima iz drugih škola sa teritorije opštine Obrenovac.

„Oni su prošli danas kroz jednu radionuicu koju sam držala ja kao etnolog i antropolog, moja koleginica Aleksandra Todorović kao muzeolog i istoričar umetnosti Marija Biserko, kao i Lazar Milošević, koji ima svoju privatnu zbirku i koji je sakupljač starina dugi niz godina. Mi smo njih upoznali sa načinom vođenja izložbe, kako se koji predmet zove, za šta je služio i tako su se oni pripremali za naredne dane“, objasnila je autorka izložbe.

„Naš mali muzej“ će u galeriji Sportsko-kulturnog centra biti otvoren do 15. decembra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE