Obrenovac, 22.08.2019

Predstavljanje novog romana Laure Barne


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.10.2018.
'Jugo uvek okreće na buru' donosi priču o preispitivanju mogućnosti emotivne bliskosti dvoje ljudi, za koje je ljubav pre inspiracija nego relacija

Foto:Promo
Večeras od 19.00 časova u čitaonici Biblioteke ”Vlada Aksentijević” biće predstavljen novi roman Laure Barne ”Jugo uvek okreće na buru”.

Roman donosi priču o preispitivanju mogućnosti emotivne bliskosti dvoje ljudi, za koje je ljubav pre inspiracija nego relacija. Svaka od emocija složenih ljudskih relacija u ovom romanu pojačane su činjenicom da su akteri umetnici. Može li se biti posvećen drugom, a ostati svoj? Može li se beskompromisno voleti? Konačno, koliko se daleko može otploviti u odnosu u kojem jugo uvek okreće na buru?

NJihov odnos je od početka bio nesiguran, kao i sve u njihovim životima. Ušao je u njen život ubrzo posle muževljeve smrti, a ona u njegov posle razvoda. Ne želeći da jedno drugom zadiru u prošlost, niti da tumače traumatična mesta pokrivena uspomenama, prećutno su se dogovorili da svako ostane na svom koloseku i dosledan sopstvenom izboru. A oboma je životni izbor bila umetnost: njoj slikarstvo, a njemu muzika. Dok ona ostaje na njegovom Ostrvu kako bi završila slike za izložbu u Cvijeti Zuzorić, on odlazi u meksičke prerije kako bi pronašao savršeno drvo za gitaru. I na toj gitari joj odsvira tonove njenog tela.

Govore: Laura Barna i Kosta Milovanović
Razgovor vodi: Ivana Janošević

Ulaz je slobodan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE