Obrenovac, 22.08.2019

18. NOVOGODIŠNJA SMOTRA DEČIJEG FOLKLORA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 29.12.2018.
Obogaćen program tokom dve večeri u SKC-u okupio je veliki broj Obrenovčana

Foto:lokalnenovine.rs
Novogodišnja smotra dečijeg folklora održana je po 18. put u Obrenovcu. Za dva dana, koliko je trajala manifestacija, na sceni Sportsko-kulturnog centra nastupilo je oko 500 učesnika. Kulturno-umetnički program obogaćen novim koreografijama, ali i raznovrsniji fundus narodne nošnje priredio je sa svojim gostima Centar za očuvanje tradicije i kulture „TENT“.

„Deca su se predstavila koreografijama koje nisu igrali u prethodnom periodu, a prvi put su na javnoj sceni nastupile i gospođe iz Rekreativne grupe. Pored toga, predstavio se i naš novooformljeni mali orkestar, koji ima sedam članova, svirajući dečije koreografije“, rekao je Aleksandar Dragačevac, rukovodilac škole folklora COTK „TENT“.

Dok su mališani nestrpljivo spremali svoj izlazak na scenu, među rekreativcima COTK-a osetila se određena doza pozitivne treme, koju nosi prvi nastup pred domaćom publikom.

„Od prošlog septembra mi smo članovi Rekreativne grupe COTK „TENT“. Veoma smo srećni zbog toga jer smo u nekim zrelim godinama uspeli svoje želje da ostvarimo i zaigramo večeras, po prvi put, na sceni našeg Doma kulture“, kazala je Jelena Branković iz Rekreatvne grupe COTK „TENT“.

Organizatori navode da su prezodovljni rekacijama publike i koncertima koji su značajno doprineli prazničnoj atmosferi.

„Veliki utisak ostavila je grupa predškolaca. Naime, imali smo jedan projekat po ustanovama „Perka Vićentijević“, učestvovala su deca od tri ipo do pet godina, a osim njih najveće ovacije izazvala je i Rekreativna grupa“, dodao je Dragačevac.

Do kraja godine, „Tentovci“ će se okupiti još jednom, i to na maskenbalu u Sokolskom domu, gde će biti sumirani rezultati rada.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE