Obrenovac, 16.04.2024

KNJI┼ŻEVNO VE─îE ZA OBRENOVA─îKE OSNOVCE


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 01.04.2023.
Pisac knjiga za decu Uro┼í Petrovi─ç posetio je Biblioteku ÔÇŁVlada Aksentijevi─çÔÇŁ i tom prilikom dru┼żio se sa u─Źenicima Prve obrenova─Źke osnovne ┼íkole

Foto:obrenovac.rs


Veliki broj dece u┼żivao je u susretu sa knji┼żevnikom, a program koji je on osmislio za decu iz Obrenovca bio je zabavnog, ali i edukativnog karaktera.

– Zahvaljujem na pozivu i prilici da se dru┼żim sa decom iz Obrenovca. Ne pravim klasi─Źne knji┼żevne susrete, ne ─Źitam odlomke, ima─çemo zajedni─Źku ”avanturu mozga”, inspirisa─çu ih na nove ideje, a zanimljivo je da ih deca uvek imaju, za razliku od odraslih – rekao je Petrovi─ç.

On je ovom prilikom naglasio dobre strane knjige i ─Źitanja i objasnio, da najmla─Ĺim ─Źitaocima mora biti ponu─Ĺena interesantna literatura, koja ─çe kao takva biti sna┼żna konkurencija ekspanziji novih tehnologija.

Poseta Uroša Petrovi─ça biblioteci ”Vlada Aksentijevi─ç” pokazuje pre svega dobru saradnju izme─Ĺu gradske biblioteke i školske biblioteke, u ovom slu─Źaju biblioteke Prve obrenova─Źke osnovne škole.

– Na predlog Prve obrenova─Źke osnovne škole, doveli smo gospodina Petrovi─ça da popri─Źa sa našom decom, da se deca zabave i nau─Źe nešto novo. Pokazali smo da smo za svaki vid saradnje izme─Ĺu institucija, naše biblioteke i škola – rekao je direktor Biblioteke ”Vlada Aksentijevi─ç” Vukašin Ljuština.

On je najavio neke nove posete pisaca za decu, te i nove susrete sa školama sa teritorije opštine Obrenovac.

– Pozivam predstavnike obrenova─Źki osnovnih škola da nam se jave i predlo┼że koga bi od de─Źijih pisaca doveli i mi ─çemo njihovim ┼żeljama i potrebama iza─çi u susret i finansirati ovakve programe za decu – naveo je Ljuština.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE