Obrenovac, 15.12.2019

Predstava ”Lejla ili daleko je Hajdelberg”


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.08.2018.
”Obrenovačko leto” 2018.

Foto:Printscreen
U okviru tradicionalne manifestacije ”Obrenovačko leto”, članovi pozorišta ”Poetski teatar” Centra za očuvanje tradicije i kulture ”Termoelektrane Nikola Tesla“ Obrenovac će u dvorištu biblioteke ”Vlada Aksentijević” u četvrtak, 9. avgusta sa početkom u 21.00 čas izvesti predstavu ”Lejla ili daleko je Hajdelberg”. Ova predstava premijerno je izvedena 20. aprila 2018. godine na Pozorišnoj sceni Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac”.

”Lejla” je potresna ljudska priča o ratu, stradanju, migracijama, nasilno razdvojenim porodicama, smrti, ali i okrepljujuća pripovest o ljubavi, veri, nadi, prepoznavanju i empatiji, koje se po poznatoj antičkoj paraboli nalaze na dnu lestvice iza svih nedaća. ”Lejla” govori o ljudima koji, nakon što pobegnu sa svojih ognjišta spašavajuvići živu glavu, bivaju otrgnuti od navika, svakodnevice-molitvi, pesama, hobija, sitnih i krupnijih zadovoljstava; i koji naposletku uočavaju da je jedini put koji im je preostao – put napred, i nepokolebljivo odlučuju da ga slede.

U ulozi Bjanke, nastupiće Kristina Lozo, u ulozi Tomislava Branko Selimović, a kao migrantkinja Lejla predstaviće se Kristina Dimitrijević.

Ulaz je slobodan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE