Obrenovac, 23.10.2018

Otvorena izlo┼żba 'VREDNE ┼ŻENE OBRENOVCA'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 21.10.2017
Izlo┼żba ─çe biti otvorena do 24. oktobra.


´╗┐

U Galeriji JP SKC "Obrenovac" otvorena je izlo┼żba pod nazivom "Vredne ┼żene Obrenovca" u organizaciji Obrenova─Źkog ┼żenskog centra.

Obrenova─Źki ┼żenski centar predstavlja jedinstvenu ┼żensku organizaciju na podru─Źju Obrenovca, a ove godine proslavlja 12 godina postojanja. Povodom toga ─Źlanice ovog udru┼żenja su uprili─Źile izlo┼żbu koja predstavlja finalni deo projekta unapre─Ĺenja rodne ravnopravnosti, koji je podr┼żao Gradski sekretarijat za socijalnu zaštitu, a kojom su predstavljene rukotvorine vrednih ┼żena Obrenovca.

Obrenov─Źanke su izlo┼żile umetni─Źke radove ura─Ĺene u razli─Źitim slikarskim tehnikama: akvarel, tuš, ulje na platnu, ru─Źne radove dekupa┼ż tehnikom, heklanjem, originalne stolnjake, unikatan ru─Źno izra─Ĺen nakit, zavese i ostale artikle sa jedinstvenim vezom. Predstavljena je i umetnost crtanja na staklu, vazama, flašama, teglama, ─Źašama, ramovima.

Po─Źasni gost na  izlo┼żbi "Vredne ┼żene Obrenovca"  bila je ┼Żivana Miki─ç, osniva─Ź i prva predsednica Obrenova─Źkog ┼żenskog centra koja je naglasila da je najve─çi problem sa kojim se ovo udru┼żenje suo─Źava  nedostatak prostorija. Naime, u velikoj poplavi koja je zadesila Obrenovac izgubile su kompletnu imovinu udru┼żenja ali veruju da ─çe se u narednom periodu i taj problem rešiti kako bi ove vredne ┼żene nastavile sa svojim aktivnostima koje doprinose poboljšanju polo┼żaja ┼żena u društvu.

Izlo┼żba  "Vredne ┼żene Obrenovca" ─çe biti otvorena do 24. oktobra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE