Obrenovac, 23.10.2018

Održan prvi obrenovački festival 'O BRE FEST'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.11.2017
Prvi obrenovački festival vokalne i vokalno-instrumentalne muzike 'O BRE FEST', održan u organizaciji UG 'Kruna od nota'

Foto:lokalnenovine.rs
Vikend u Obrenovcu obeležila su muzička dešavanja. Svi ljubitelji muzike imali su priliku da u subotu i nedelju uživaju u  prvom obrenovačkom festivalu vokalne i vokalno-instrumentalne muzike pod nazivom „O BRE FEST”. Festival u organizaciji UG "Kruna od nota" ima za cilj razvoj amaterizma, decentralizaciju kulture na teritoriji grada Beograda kroz obogaćivanje kulturnog sadržaja u Obrenovcu i sintezu profesionalnih i amaterskih izvođačkih sastava, kao i sastava koji kroz socijalnu inkluziju okupljaju marginalizovane grupe društve, osobe sa svim vrstama invaliditeta i smetnjama u razvoju.

Projekat je finansirala  Komisija za kulturu Gradske opštine Obrenovac,a partneri na projektu su: JP Sportsko-kulturni centar „Obrenovac”, Kancelarija za mlade Uprave gradske opštine Obrenovac i Music Art Project-El sistema Srbije.

U subotu, 4. novembra publici su se predstaviti solisti: Natalija Ristić , Tina Jovanović , Sofija Vrebac, Katarina Milošević , Petar Mitrović ,duet: Sara Tubić i Anja Despotović ,  Dečji crkveni hor "Ostrog" (Novi Banovci), Omladinski crkveni hor "Ostrog" (Novi Banovci), Dečji hor PU "Perka Vićentijević" (Obrenovac) i Dečji hor "Kruna od nota" (Obrenovac).

U nedelju, 5. novembra nastupili su: "Obojeni vokali" - hor OŠ "Đorđe Krstić" (Beograd), solista: Bjanka Marković – SMŠ "Vatroslav Lisinski" (Beograd), Ansambl učiteljskog fakulteta "Zora" (Beograd), Ansambl za ranu muziku "VisAntiqua" (Beograd), Društvo za negovanje tradicije i kulture "Jeka" (Obrenovac) i Crkveni hor "Sveti Joakim i Ana" (Obrenovac).

"Ciljevi ovog festivala su sinteza profesionalnih i amaterskih sastava i sastava koji kroz socijalnu inkluziju uključuju sve osobe sa smetnjama u razvoju. Kao što vidite Sportsko kulturni Centar je pun, imamo sastave i horove i vokalno instrumentalne ansamble iz Beograda, Novih Banovaca, Žarkova i mislim da je zaista i po publici i po horovima i sastavima koji su se odazvali vidljiv rezultat da je ovako nešto bilo potrebno našem gradu, Obrenovcu koji je inače poznat po horskoj muzici i po pevanju, ne samo u Srbiji, nego i šire" - rekla je Maja Obradović, predsednica UG"Kruna od nota".

Dečiji hor "Kruna od nota" pod rukovodstvom Maje Obradović, koji svoju delatnost obavlja pri istoimenom udruženju, tokom svojih brojnih nastupa putovao je van Obrenovca, osvajao brojne nagrade i predstavljao Obrenovac u najboljem svetlu. Zbog toga se udruženje "Kruna od nota" odlučilo na organizaciju obrenovačkog festivala kako bi ugostili horove i soliste iz drugih gradova, upoznali ih sa svojim gradom a samim tim na viši nivo podigli kulturno umetničke aktivnosti u Obrenovcu.

"Mislim da je ovaj festival prvi u nizu i da bi trebalo da postane tradicija i brend Obrenovca, po čemu će da nas znaju u Srbiji."- rekla je Maja Obradović.

Učesnici festivala „O BRE FEST” imali su priliku da uz zabavu i druženje sa svojim vršnjacima jedni drugima prezentuju svoj talenat, uporede muzička dostignuća i pokažu se u muzičkom žanru u kom su najbolji.

Velika posećenost ovogodišnjeg festivala pokazala je da u Obrenovcu postoji veliko interesovanje za horsko pevanje, i da su ovakve manifestacije od velikog značaja za grad.

Po završetku ove kulturne manifestacije predstavnici  UG "Kruna od nota" uručili su zahvalnice prijateljima festivala i medijskim sponzorima. 
 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE