Obrenovac, 12.08.2020

Poetsko-muzički performans “Šaputanje vina”


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.08.2018.
”Obrenovačko leto” 2018.

Foto:Printscreen
Poetski teatar COTK ”TENT” zatvara ovogodišnje ”Obrenovačko leto” poetsko muzičkim performansom ”Šaputanje vina” u petak, 31. avgusta na otvorenoj sceni ispred Sportsko kulturnog centra ”Obrenovac” sa početkom u 20.00 časova.

"Pesnici su odvajkada bili rado viđeni gosti kafana. Birali su ih prema ambijentu, virtuoznosti muzičara, lokaciji, umešnosti i šarmu konobarice, prema kvalitetu ića i pića i nadasve prema uslovima plaćanja (čitati: mogućnosti veresijanja).

Zauzvrat u kafanama su pesnici neštedice rasipali svoj talenat, tkali raskošni preplet ideja, stihova, kozerija, duhovitih pikanterija…

Neretko su iz te i takve poetsko-muzičke i kafanske simbioze nastajali pravi lirski biseri koji će trajati dok je sveta i, nadamo se, kafana. Kada se ”Poetski teatar” odlučio da gledaocima, na sceni, približi tu atmofseru namera nam je pre svega bila da kroz pažljivo odabrane stihove i muziku na trenutak oživimo kafanu kakva nekad beše – kao sabirni centar srpske duhovnosti i svekolike kreativnosti.

Koliko smo uspeli u tome, svedoči činjenica da smo ovaj izbor boemske poezije i muzike, uz više ili manje izmena, izvodili diljem naše Srbije, a interesovanje publike čitavu deceniju ne jenjava."

Ulaz je slobodan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE