Obrenovac, 16.07.2019

OBRENOVAC DOBIJA SVOJ PROFESIONALNI TEATAR


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.01.2019.
U narednih mesec dana sa radom počinje prvo 'Obrenovačko pozorište'

Foto:Printscreen
Na pozorišnoj sceni Doma kulture u Obrenovcu smenjivala su se najveća imena srpskog glumišta, izvodili su se vanvremenski komadi i izgovarale kultne replike. Pred obrenovačkom publikom, koja je uvek znala da aplauzima i ovacijama nagradi kvalitet, nastupale su, godinama unazad, i brojne amaterske glumačke trupe.

Sada je došao red na nešto novo, na nešto naše, jer će uskoro početi sa radom prvo "Obrenovačko pozorište"!

"Do sada smo bili bazirani na dovođenju predstava i otkupom istih, ali nas je 2018. godina naučila da možemo i sami proizvesti i napraviti kvalitetan pozorišni program. Na osnovu toga smo se i odlučili za ovaj veliki korak", rekao je direktor JP SKC "Obrenovac" Ivan Jegorović.

Ova vest zasigurno će obradovati veliki broj ljubitelja pozorišne umetnosti u našem gradu, dok će obrenovačkim profesionalnim glumcima omogućiti da ono u čemu su najbolji pokažu i svojoj publici.

Sam početak i otvaranje pozorišta rezervisano je za predstavu "Bez pogovora", rađenu po tekstu Harolda Pintera, a u režiji Vide Ognjenović. Glavne uloge tumače Ognjen Drenjanin i Predrag Damnjanović.

"Ovo je zaista sjajna stvar za Obrenovac, jako mi je drago da se nismo zaustavili samo na odlično urađenoj predstavi za decu "Maza i Lunja" već što ćemo imati priliku da ozbiljno radimo u našem gradu. Čast nam je što se baš sa našom predstavom i pokreće pozorište, a publici ostaje jedino da uživa u predstavama koje slede tokom ove godine", rekao je Damnjanović, koji tumači lik Bena u predstavi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE