Obrenovac, 17.07.2018

Počeli osmi „Međunarodni susreti u Obrenovcu“


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.08.2017
Veče su svojim koracima otvorili naši gosti iz Slovenije i Slovačke, odnosno KUD „Bistrančan“ i KUD „Sava“ iz Kranja
Spoj kulture, tradicije i umetnosti okupio je ove večeri veliki broj Obrenovčana. Festival narodnog stvaralaštva i folklorne tradicije „Međunarodni susreti u Obrenovcu“ je već prvog dana dokazao koliko je ova tradicionalna manifestacija značajna za naš grad, „grad kulture“.

Svečani defile učesnika bio je prva stavka na programu. Građani su ispratili goste, ali i domaća kulturno-umetnička društva, do bine postavljene u gradskom parku. Mnogobrojna publika je nestrpljivo čekala prve igre i zvanični početak festivala. Veče su svojim koracima otvorili naši gosti iz Slovenije i Slovačke, odnosno KUD „Bistrančan“ i KUD „Sava“ iz Kranja. Kako je ovo njihovo prvo učešće, odlučili su da se predstave izvođenjem tradicionalnih igara karakterističnih za mesta iz koji dolaze.

U festivalskoj atmosferi naši sugrađani će uživati do 14. avgusta, a već sutra će im se predstaviti ansambli Češke i Čilea. Pored bine, u okviru etno-bazara, izloženi su radovi mladih slikara, radovi koji predstavljaju predloge za suvenir Obrenovca, ali i mnogi drugi proizvodi iz domaće radinosti Obrenovčana.

U slučaju da vremenske prilike ne budu dozvoljavale da se festival održi na gradskom trgu, programi će se održavati u pozorišnoj sali SKC-a.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE