Obrenovac, 22.08.2019

Otvaranje izložbe 'Osvit' Snežane Vujović Nikolić


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.10.2018.
Ovaj ciklus slika razmatra važnu temu komunikacije među ljudima, kulturama, religijama...

Foto:Printscreen
U ponedeljak, 22. oktobra, od 19.00 časova u galeriji Biblioteke ”Vlada Aksentijević” svečano će biti otvorena izložba ”Osvit” Snežane Vujović Nikolić.

Slike od slova Snežane Vujović Nikolić, pod zajedničkim nazivom Osvit, pred nama otvaraju polja jedinstvenih, upečatljivih, duboko inspirativnih i živih vizuelnih predstava koje, sasvim jasno, imaju želju da sa nama komuniciraju na više suptilnih i složenih nivoa. One nas obuzimaju i uvode, iniciraju, u svet u kojem su slova i slike, verbalno i vizuelno, jedno i nerazlučivo, a opet dva radikalno različita medija.

Ovaj ciklus slika razmatra važnu temu komunikacije među ljudima, kulturama, religijama, gde slovo i reč (ćirilično pismo), najdirektnije simbolišu tu temu, kao suštinsku civilizacijsku tekovinu. “One su takođe svojim pismom duboko utemeljene u ćirilo-metodijevskoj tradiciji slovenske pismenosti i slovesnosti i izvanredan su primer i doslovno živog slova tradicije koja i ne može nikako drugačije da živi osim u stalnoj, nadahnutoj (re)interpretaciji koja komunicira jednako dobro i upečatljivo sa vremenom u kojem nastaje kao i sa dubinama davnina u kojima je razlučiti sliku od slova bilo nemoguće.”

Snežana Vujović Nikolić (1959, Zemun) živi i radi u Beogradu.
Osnovne i postdiplomske studije završila na FLU u Beogradu. Član je ULUS-a. Izlaže od 1985. godine samostalno i na mnogim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Slike Snežane Vujović Nikolić nalaze se u privatnim i korporativnim kolekcijama u Beogradu, Torontu, San Dijegu, Fort Loderdejlu-Florida, Palo Alto-Kalifornija, Braziliji, Majamiju, Parizu, Gracu, Klagenfurtu, Moskvi i Beču.

Izložba će biti otvorena do 3. novembra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE