Obrenovac, 23.10.2018

O P S - Obrenova─Źki pozori┼íni susreti


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 19.09.2017
SKC Obrenovac od 21-24.septembra u terminima od 16 i 20 ─Źasova


´╗┐

Dramski studio pri Centru za o─Źuvanje tradicije i kulture TE 'Nikola Tesla' (COTK TENT) organizuje drugi po redu amaterski pozorišni festival u Obrenovcu pod nazivom OPS - Obrenova─Źki pozorišni susreti. Ovogodišnji festival OPS bi─çe realizovan uz pomo─ç Fondacije za mlade Obrenovac. Fondacija za mlade Obrenovca je strateški usmerena na pru┼żanje podrške projektima za razvoj lokalne zajednice. Ovaj program se realizuje u saradnji sa Gra─Ĺanskim inicijativama i Youth Build Srbija programom. Cilj ovog festivala je promocija kulture i amaterskog pozorišnog stvaralaštva. 

Festival ─çe otvori─çe glumci Dramskog studija COTK TENT, u ─Źetvrtak 21. septembra od 20 ─Źasova u velikoj sali SKC-a, predstavom ,,Romeo i Julija", po tekstu Vilijama Šekspira, u revijalnom izvo─Ĺenju.

Ove godine za ,,OPS” se prijavilo 15 predstava iz razli─Źitih krajeva Srbije. Selekciju je vršio organizacioni tim ,,Obrenova─Źkih pozorišnih susreta” i odabrao 5 predstava koje ─çe se takmi─Źiti na ovogodišnjem festivalu.

Prvog dana festivala, 22. septembra od 16 ─Źasova publika ─çe mo─çi da pogleda predstavu ,,Kralj Ibi”, Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Be─Źej, a od 20 ─Źasova predstavu ,,O┼żaloš─çena porodica”, Omladinskog studija Pozorišta ,,Dobrica Milutinovi─ç” iz Sremske Mitrovice.

Drugi dan festivala, 23. septembar, donosi dve takodje zanimljive predstave. Od 16 ─Źasova obrenova─Źkoj publici ─çe se predstaviti Teatar A-Grupa, Stari grad sa predstavom "Pid┼żama za šestoro” , dok ─çe od 20 ─Źasova mo─çi da u┼żivaju u predstavi ,,┼Żivotinjska farma”, u izvo─Ĺenju Teatra Gimnazijalac iz Lebana.

Tre─çeg završnog dana festivala, 24. septembra, u takmi─Źarskom delu od 16 ─Źasova nastupi─çe  glumci  Omladinskog pozorišta "Vo┼żd” Mišar iz Šapca sa predstavom "Zona Zamfirova", dok ─çe u revijalnom delu od 20 ─Źasova nastupiti mladji polaznici COTK TENT izvodjenjem predstave "Pepeljuga".

Dodela nagrada je od 21 ─Źas, 24 septembra, a ┼żiri u sastavu Katarina Barjaktarevi─ç, Katarina Mitrovi─ç i Mirjana Narand┼żi─ç ─çe odlu─Źivati o slede─çim nagradama:
-Najbolja predstava u celini ( prvo, drugo i tre─çe mesto )
-Najbolja glavna muška i ┼żenska uloga
-Najbolja sporedna muška i ┼żenska uloga
-Najbolja re┼żija
-Specijalne nagrade ( kostim, scenografija, gluma─Źka ostvarenja… )

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE